Westman ser fram emot Höllviken

690
Såna här scener vill vi se många på söndag. Foto: Mikael Karlholm

Kapten Rickard Westman ska leda sitt lag mot stordåd nu på söndag i Rydsbergshallen kl 13.00 när seriesegrande Höllviken står på andra sidan.

Det är torsdag och ni har lördagsträning kvar. Hur känns det?

Ganska OK ändå. Jag pratade med Lundberg igår och det är lite svårt att veta vad resten av truppen känner inför detta. Jag vet ju bara själv att det känns grymt stimulerande att spela en sån här match även om jag naturligtvis hade valt andra förutsättningar. Harmoni ändå trots läget!

Knyter ni näven i fickan?

Många knutna nävar, ja! Det var väldigt tight inför matchen mot Jönköping också men då gick vi ut och spelade som vi gjorde i höstas och gjorde det bra igen.

Det måste väl ändå vara bilden ni målar upp – dvs hemmaplan, mycket folk, härlig stämning?

Ja, det är klart att man helst vill spela här – alla dagar i veckan! Det har ju varit ett framgångsrecept, vi har ju bara förlorat två hemmamatcher liksom.

Ni spelade ju rätt bra mot Höllviken borta väl?

Ja, vi kom väl till Höllvikenmatchen efter en mindre bra insats borta mot Jönköping. Det var ju ett fall framåt i bortaspelet, innan dess var det ju sämre. Där satte vi försvaret ändå, släppte väl deras femte i öppen kasse. Vi har ändå koll på hur vi ska försvara oss även om de har ett specifikt sätt att anfalla på. De är väldigt fantasifulla.

Vad tror du om deras tankar?

De vet också att när de var nykomlingar så mötte de i kvalspelet ett överlägset seriesegrande Karlstad som vilade lite folk i slutet av matchen. Höllviken kommer att in fullt för matchen.

Men de förlorade ju mot Kalmarsund?

Ja, det var väl lite mer desperation hos Kalmarsund som stärkte dem. Vilja slår klass…

Jag fick gåshud när man klev in på plan! Det var det mäktigaste jag varit med om. All cred till dem!

Kan ni bli lika desperata?

Ja, denna vecka har vi tränat på situationer där det krävs lite mer desperation. T ex har vi tränat situationer framför mål där vi varit lite halvdana.

Vad har du för budskap till publiken inför matchen? En publik som nog gjorde sin bästa insats nånsin mot Jönköping.

Ja, det var bland det sjukaste jag varit med om. När jag spelade med Göteborg förra året la man inte märke till det på samma sätt. Jag fick gåshud när man klev in på plan! Det var det mäktigaste jag varit med om. All cred till dem!

Alla friska eller? 

Nej, det är några sjuka som vi hoppas blir friska inför fredag.

Vad säger du om att avgöra när det återstår några sekunder av ordinarie tid och vi vet att de andra resultaten har gått vår väg?

Ja, det vore väl ett helt underbart sätt att avsluta den här säsongen!

Måla upp den bilden för dig själv tycker jag!

Ja, det är så jag laddar!

Lycka till!