Playoff för JAS mot Pixbo på torsdag!

484
Kapten Brendelökken ser fram emot Pixbo på torsdag.
FBC Lerum och Floda IBKs gemensamma juniorallsvenska lag placerade sig på en tredjeplats i gruppspelet och tog sig därmed vidare till slutspel. Där väntar Pixbo i en direkt avgörande match som spelas i Wallenstamhallen på torsdag 19:30.
Vi tog oss ett snack med lagets lagkapten Victor Brendelökken inför matchen.
Det blev till slut en tredjeplats och avancemang i JAS grupp H, är ni nöjda med gruppspelet? 
Kollar man på placeringen så är vi ju rätt nöjda med tanke på vi går till playoff för första gången. Dessutom är vi ju nästan ett nytt lag med många nya spelare och ny tränare så vi har fått ihop gruppen på ett bra sätt tycker jag. Ska man däremot kolla match för match så finns det ju matcher som vi ska göra mycket bättre, men sett till hela prestationen så är vi nöjda!
Hur är läget i truppen inför JAS-slutspelet?
Det ser bra ut, vi har hållit hela truppen skadefri i år vilket känns väldigt skönt. Förhoppningsvis gör vi en go träningsvecka nu så vi får med en go känsla tills på torsdag!
Någon i laget som du tycker tagit steg framåt i sin utveckling? 
Jag tycker det är förvånansvärt många den här säsongen som tagit stora kliv men ska jag välja en så skulle jag säga Oscar Björkengren. Han har gått från att vara en juniorspelare till en seniorspelare. Väldigt komplett vänsterback med bra fart, styrka och spelförståelse. Han sätter grund på hela vårt försvarsspel på ett riktigt bra sätt!
Nu väntar Pixbo i playoff på bortaplan, en tuff uppgift?
Jag har inte sett de spela den här säsongen så jag vet inte hur bra de egentligen är. Däremot så vet jag sen tidigare att de har många individuellt starka spelare som kan avgöra matcher. De flesta ser nog Pixbo som favoriter vilket gör att vi hamnar i roll vi trivs i. Vi brukar prestera på topp just när vi är underdogs!
För att ta oss vidare i playoffen så måste många delar sättas på plats, något jag inte alls är orolig över.
Vilka är nycklarna för att slå dom? 
– De viktigaste nycklarna blir ett disciplinerat försvarsspel där vi jobbar tight ihop och utnyttja våra brytzoner.
– Köra vårt eget spel, även fast vi möter ett skickligt lag så måste vi tro på det vi gör och köra vårt egna spel.
– Våga avgöra. Detta är de absolut roligaste matcherna man kan spela, mycket publik, mycket står på spel och man möter bra lag. Det gäller att vi inte håller inne på nåt för att vi tvekar på det vi gör, alla måste vilja avgöra en sån här match.
Hur viktigt är stödet på läktaren?
Stödet en sån här match kan skapa väldigt mycket energi, för vår egen del så behöver vi stöd från läktaren för att orka hålla uppe tempot och energin hela matchen. Så se till att befinna er i Wallenstamhallen på torsdag 19.30!