Sudden siar om damkvalet

561

Det är dags för examen efter en intensiv div 2-serie för våra damer med ett crescendo utan dess like i söndags då man med 5 sekunder norpade den poäng som behövdes för att ta kvalplatsen. Naturligtvis måste vi höra med Magnus ”Sudden” Sundell – vår team manager på damsidan – vad han tänker inför kval till Allsvenskan!

Grattis till kvalplatsen. Hur har de senaste dagarna varit?
Tack! Sedan i söndags kan dagarna summeras som en stor känslostorm. En fantastisk inramning i söndags med en match som innehöll allt. Känns bra för alla inblandade och att tjejerna fick visa hur de utvecklats. Alla spelare och ledare har lyft sig sedan i höstas. Framförallt mentalt! Det gäller att tro på sin verksamhet och lyfta varandra, vilket tyvärr inte alla lag och föreningar gör.

Är ni förberedda inför ett kval och allt vad det innebär?
Ja, både sportsligt och organisatoriskt. Vi har verkligen fått slita för att klara en kvalplats. En del anser att vi haft tur, men tur förtjänar man genom hårt slit!
Matchtider bokades i höstas för att laget skulle få goda förutsättningar. Vi har hela tiden trott på laget och jobbat för att de ska få uppleva ett kval. Vårt upplägg har inneburit att klara av att spela med krav, något som laget successivt blivit bättre på. Vår målsättning var kval till division 1 som vi uppfyllt. Kvalet till allsvenskan är en bonus i och med serieomläggningen.

Vilka är förutsättningarna och hur spelas kvalet till allsvenskan?
Kvalet spelas i två play off. Varje play off spelas i dubbelmöten där sammanlagt resultat över 6 perioder avgör vilket lag som avancerar till play off 2. Eventuell förlängning och straffavgörande sker endast i sista matchen.

Vad har du att säga om Era motståndare?
Vi möter Nykvarns IF som slutade på en 7e plats i div.1 Västra. Ett bra lag med unga lovande spelare med erfarenhet av NIU gymnasium likt oss. Vi ska göra vårt yttersta för att ge dem tufft motstånd. Vi är vana att kämpa oss till poäng, vilket jag ser som en bra förberedelse. Ett kval är alltid ett kval!
Första matchen är hemma på lördag kl 16 i Rydsberg och returmatchen spelas i Nykvarn söndag 20/3 kl.17:00.

Dina tankar inför lördagens match?
Vi är redan klara för nya divison 1 där  sista ordet inte är sagt angående seriefördelning sett till antal lag för att höja kvalitén på innebandyn. Allt beror på hur kvalspelet slutar där norrlandslagen kommer spela en avgörande roll. Partilles degradering tillsammans med hur det går för oss och Lindome i kvalet kommer påverka hur nästa års div.1 kommer se ut.
Vi fokuserar på oss som vi gjort hela säsongen och tror på vår verksamhet!
Nu är vi där; KVAL! En fantastisk möjlighet!

Vi önskar våra tjejer och Sudden lycka till på lördag och uppmanar alla att sluta upp för att skapa den stämning som vi vet vi kan få till i hallen!