Pixbo starkast i JAS-playoffmatchen

479
Emil Hammarstrand gjorde ett av målen.

Det blev ett abrupt slut för Lerum och Flodas gemensamma JAS-lag i slutspelsmatchen igår kväll i Wallenstamhallen. Lerum/Floda stod upp bra men ungefär halvvägs in i matchen petade Pixbo in en extra växel och kunde tillslut glida ifrån till klara 10-2.

Pixbo var påförhand klart favorittippade med ett lag som tillvardags huserar i Div.1 och ledda av sin lagkapten och U19-landslagsmannen Albin Thurén kändes det som att det var den här rutinen som i slutändan kom att skilja lagen åt. Pixbo kändes mer bekvämma och vana vid situationen att spela slutspel medans Lerum/Floda-killarna gjorde lite enkla misstag och inte riktigt kunde få igång momentum.

Ledningsmålet gör hemmalaget i powerplay och även om Lerum/Floda också får chansen att spela med en man mer blir det också 2-0 halvvägs in i första perioden. Reduceringen kommer dock efter en snygg kontring där Anton Hansén spelar fram Emil Hammarstrand till 2-1 och lägen för kvittering finns men effektiviteten som krävs ikväll saknas tyvärr.
Pixbo ytterligare ett mycket psykologiskt viktigt mål med endast 15 sekunder kvar av perioden och det känns blytungt för killarna som går till periodvila med 1-3 underläge.

Pixbo kommer ut starkast i andra perioden, de pressar på bra och efter en slarvig passning i egen zon blir det 4-1. Men Lerum/Floda lyfter sig och får det känns som man får en rejäl moralhöjare när Erik Ström skickar in 2-4 efter en riktigt snygg frislagsvariant där man snurrar upp motståndarmuren ordentligt, assist från Petter Helsén. Här någonstans känns det som det tänds en gnista hopp att det kan bli en skräll ändå, men det släcks abrupt när Pixbos Anton Björsander skickar iväg en kanon i David Nordströms borte kryss.

Trejdeperioden blir tyvärr en rätt så trist tillställning. Pixbo lyckas kontra in matchpunkterande 6-2 och efter detta känns Lerum/Floda både tröttkört och oinspirerat. Utvisningarna haglar tätt åt båda hållen (hela 32 utvisningminuter totalt i en match som från sidan inte upplevdes som speciellt ful) och Pixbo spär på sin ledning till totalt 10-2. Lite stora siffror kanske men inget snack om att det bättre laget vinner den här matchen.

För Lerum/Floda-spelarna är det bara att försöka ta med sig läropengar från den här säsongen och slutspelsmatchen. Pixbo är ett lag med målsättningen att gå väldigt långt i JAS den här säsongen och vårt lagbygge är fortfarande i sin linda. Större delen av vår trupp spelar även JAS nästa säsong och med rätt vilja och inställning är detta ett gäng som kan bli riktigt bra. Jämför man med Pixbos lag så består deras två formationer mestadels av 97or och lagets stora poängkungar (Thurén och Björsander) gör sin sista säsong i JAS. Vi får konstatera att den Juniorallsvensaka säsongen är slut för den här gången och att vi ändå gjort ett bra resultat. Avancemang från gruppspelet, bra träningskultur i gruppen och stora utvecklingsmöjligheter. Om vi jobbar på och fortsätter utvecklas till nästa säsong kommer vi bli rejält att räkna med, garanterat. Det kommer bli kul att följa er grabbar!

Matchfakta: http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=198222