Welcome Cup är världens första innebandyturnering för ensamkommande ungdomar

777

Det som började med enstaka klubbträningar är nu framme vid världens första innebandyturnering där majoriteten av spelarna är ensamkommande eller nyanlända ungdomar. Welcome Cup arrangeras den 3 april i Lundbystrandshallen i Göteborg.

-Idrotten är utan tvekan ett väldigt bra verktyg för en framgångsrik integration, säger Karin Bistedt, FBC Lerum, en av klubbarna bakom Welcome Cup.

AffischTurneringen Welcome Cup har växt fram under hösten ur olika föreningars arbete med ensamkommande och nyanlända ungdomar. Bland annat hos FBC Lerum och Somalia SK i Bergsjön. Klubbträningarna blev med tiden mer och mer organiserade och nu drivs träningen regelbundet i bland annat Rydsbergshallen i Lerum. Den 18 mars spelades en av de första matcherna och nu står den första turneringen för dörren, Welcome Cup.

Ett nätverk av klubbar har skapats.  Där utbyter klubbarna erfarenheter och skapar utveckling i frågan. Projektet ”Idrott för Integration” ingår i nätverket.
-”Idrott för Integration” föddes ur inspiration från Filip och Fredriks Somaliska bandylandslag. Nu ska vi göra samma sak i innebandyn och där är Welcome Cup just nu en viktig del, säger Pontus Berger, som driver projektet.
-På sikt hoppas vi även kunna arrangera liknande events för tjejer, säger Pontus Berger.

Welcome Cup arrangeras i Lundbystrandshallen den 3 april, mellan kl 09:45 och ca 17:30.

Welcome Cup är ett samarrangemang mellan FBC Lerum, Kärra IBK, Kungälv Sportlife, Somalia SK, Idrott för integration och FC Helsingborg.

Spelschema Welcome Cup:

9:45 Somalia SK -Sportlife Kungälv IBK
10:30 Kärra IBK -FBC Lerum
11:15 Sportlife Kungälv IBK -FC Helsingborg
12:00 FBC Lerum -Somalia SK
12:45 FC Helsingborg -Kärra IBK
13:30 Sportlife Kungälv IBK -FBC Lerum
14:15 FC Helsingborg -Somalia SK
15:00 Kärra IBK -Sportlife Kungälv IBK
15:45 FBC Lerum -FC Helsingborg
16:30 Somalia SK -Kärra IBK
17:15 Prisutdelning