Linnea till JVM i Kanada!

791

Vi vill uppmärksamma och lyckönska vår lerumstjej Linnea Nordqvist som spelar i F00/01/JAS i FBC Lerum som kommer att spela för de amerikanska juniorlandslaget i JVM i Kanada i maj. det går av stapeln i Belleville mellan 4-8 maj.

Linnea har dubbelt medborgarskap (Sverige/USA) vilket ger henne denna fantastiska möjlighet.

Berätta om din resa för att komma med i landslaget!

Det hela började faktiskt i Rydsberg. Det var inför VM i Göteborg 2014, då FBC bjöd in team USA för en träningsmatch. Det diskuterades att de allra flesta spelarna var svenskar/finskar med amerikanska pass. Jag insåg att jag kunde göra exakt samma sak egentligen- och vem vill inte spela för sitt landslag? Jag snackade lite med Adam Troy, som är assisterande tränare i amerikanska herrlandslaget, efter matchen som tyckte jag skulle maila det amerikanska förbundet. Jag gjorde det och fick väldigt snabbt svar. De höll på att försöka starta upp ett U19 lag inför detta VM, det första någonsin. Det kändes väldigt långt bort då, och ganska flummigt, men nu är vi här och det känns fortfarande lite overkligt. Pappa har löst det mesta, haha.

Hur har förberedelserna sett ut?

I med att innebandy inte är speciellt stort alls i USA, har laget kommit till ganska nyligen, så vi har inte tränat ihop oss alls egentligen. Det är dessutom svårt när vi är spelare från flera olika länder. Jag träffade de två andra svenska spelarna, Adelia & Christine, på ett träningsläger i Motala i höstas, och de har haft ett till nu på våren, som jag tyvärr inte kunde medverka på, med många andra i laget samt våran huvudcoach, Tobias Hellqvist. Mycket träning har varit individuell med en hel del eget ansvar. Vi har fyra dagar när vi kommer till Kanada också, innan VM börjar, där vi har två träningspass om dagen i hall. Vi satsar på att spela ihop oss där.

Vad tror ni om era chanser?

Oj, det är ganska svårt att säga. Vi har ju som sagt inte spelat ihop oss alls, så jag har inte en aning om hur det kommer se ut under match. Har dock sett en del videos på Facebook från träningar och det ser ganska bra ut. Vi spelar i B-divisionen, med lag som Ungern, Japan och Thailand som motståndare. Nu vet jag inget om Ungern och Thailands lag, men med lite rutin och träning tror jag absolut att våra chanser är bra. Men vi är mest med för att ha roligt och starta upp någonting som blir bra i längden. Alla lag måste ju byggas upp!

Vad har ni satt upp för mål?

Jag tror mest med målet för årets VM är att ha med ett fungerande lag. USA har ju aldrig haft det innan i tjejernas U19-VM. Som jag sa innan är det viktigt att vi börjar någonstans för att kunna bygga upp ett bra lag och sprida innebandykulturen i landet. Men det är klart vi vill prestera också, och jag tror att alla kommer att kämpa för att nå så långt som möjligt.

Vilken är din roll i laget?

Jag, och de andra svenska tjejerna, kommer nog agera lite som mentorer och förebilder för de nyare tjejerna. Vi kommer ju från extremt mycket större innebandykultur, och kommer nog bidra med mycket rutin & spetskompetenser. Personligen har jag aldrig varit en speciellt teknisk spelare, har aldrig varit den som skjuter mål, så min styrka ligger nog i spelförståelse och närkampsspelet vilket jag hoppas kunna stärka laget med.

Hur många av dina lagkamrater har du kontakt med?

Jag har träffat två av tjejerna, Adelia Pennisi som spelar i Linköping och Christine Lindberg från Vendelsö. Under Mölndal cup i helgen mötte FBC Vendelsö, vilket var lite kul. Vi har även en facebookchatt med alla spelare, men där är det mest tekniska genomgångar och liknande just nu.

FBC Lerum önskar Linnea ett stort lycka till!!

Här ligger Belleville, https://goo.gl/maps/PcEDRG5rbTE2

Man kommer att kunna se alla matcher via IFFs hemsida, app eller på youtube. Kolla mer på http://www.floorball.org/ och allt om turneringen finns på http://floorball2016.ca/