Andreas Franzén återvänder

491

Efter ett år i Danmark är det nu klart att Andreas Franzén återvänder till FBC Lerum. Med dubbla danska titlar i bagaget.
FBC Lerum fortsätter därmed framtidsbygget av laget. Med långsiktighet och hållbarhet som främsta kriterier.

Andreas Franzén, 23 lånades ut till danska Brönderslev i augusti 2015. Det blev en minnesfylld säsong i grannlandet med stor framgång. Hans danska lag tog dubbeln, vann både danska cupen och danska ligan. Ligan för första gången.

#13 Andreas Franzén:
-Mitt år i Danmark har varit väldigt lärorikt både på och utanför banan. Nu fick jag testa på att bo utan föräldrarna som alltid lagat mat och gjort alla andra sysslor för mig!!
-Riktigt bra var det också att vapendragaren Tommie var med, så jag fick lära mig hur tvättmaskinen och diverse andra grejer fungerar!
-Vi har pratat om en ny position för mig i laget, så nu går tåget längre upp i banan vilket jag ser fram emot.
-Även om året i Danmark var riktigt kul så känns det bra att vara hemma i Sverige och Lerum igen. Jag har saknat ”sekten” i Rydsberg.

Mattis Flodén, sportchef FBC Lerum:
– Vi bygger nu en A-trupp med fokus på utveckling och hållbarhet så att vi får en stabilitet och klarar att spela högre upp i seriesystemet utan mängder med nyförvärv.
– Det är både roligt och betydelsefullt att Andreas fick en lyckad säsong i Danmark. Det var rätt beslut att låna ut honom ur människoperspektivet. Andreas är mer laddad än någonsin och han kommer garanterat bli en tillgång för oss.
– Under säsongen blir det ett individuellt fokus på den fysiska statusen samt det taktiska för att kunna skola in Andreas på centerpositionen.
– Med sin speed, initiativförmåga och kreativitet har han alla verktyg att kunna ta nästa steg i sin utveckling.

FAKTA
Position: Center
Ålder: 23 år
Klubbfattning: Left
Nummer: 13
Meriter: SM-guld, NIU-innebandy, Dansk ligamästare, Dansk cupmästare

Sedan tidigare har FBC Lerum förstärkt A-truppen inför nästa säsong, med Vidar Tirén från Umeå City IBK och Erik Hansén, Erik Ström och Victor Brendelökken från juniorleden.