Rapport från helgens insatser i Mölndals Ungdomscup!

162

I helgen spelades Mölndals Ungdomscup, MUC, där flera av FBC Lerums lag deltog, bland annat P00, P01, P02 Panthers, F00, F01, F02 och F03. längst lyckades P00 och F02 ta sig som gick till semifinal.

F02 förlorade snöpligt sin semifinal på straffar efter att FBC Engelholm kvitterat med 4 sekundar kvar av ordinarie matchtid.

P00 startade gruppspelet på lördag förmiddag genom att ta sig an Åstorp/Kvidinge i vad som skulle bli en mycket jämn och välspelad match, P00 låg under med 4-2 en bit in i andra perioden, men lyckades få till ett oavgjort resultat och matchen slutade 4-4 mot, vilket det skulle visa sig, det kommande finallaget. Den andra matchen i gruppen spelades mot norska Fredrikstad där vi hamnade toksnett från början, med ett visst mått av underskattning då vi vann mot Fredrikstad förra året. Till slut rann siffrorna iväg och förlusten skrevs till 8-1, mot skulle det visa sig det enda laget i gruppen som inte gick till A-slutspel. Sista gruppspelsmatchen mot Malmhaug var P00 piskade att vinna för att ta sig till A-slutspel vilket vi också gjorde med en väl genomförd match med stort bollinnehav och en 2-0 ledning efter första perioden, i andra jämnar spelet ut sig lite mer och matchen slutar 2-1 till FBC Lerum som innebär en andraplats i gruppen.

I kvartsfinalen möter vi Fristad som besegras relativt enkelt med 2-1 trots att vi inte spelar på topp. I semifinalen ställs vi återigen mot Malmhaug från vår grupp och nu märks det att det börjar slita på killarna, framförallt mentalt att vi bara spelat med 10 utespelare och det tas en del tokiga beslut framförallt offensivt där vi har svårt att hålla oss till vår gameplan. Vi har mycket boll och för spelet, försvarsspelet sitter bra och det är inte där det brister, snarare vår oförmåga att sätta chanserna och en storspelande Malmhaug målvakt gör att vi till slut förlorar matchen med 0-1 och MUC är över för oss för denna gången.

I finalen möts Malhaug och Åstorp/Kvidinge, där Malmhaug vinner med 6-3. Noterbart är att tre av lagen i semifinal alla kommer från vår grupp C, och att finalen spelas mellan 1:an och 3:an i vår grupp, där till slut Malmhaug som gick till A-slutspel som bästa 3:a vinner hela cupen.

/Anders