Sportorganisationen klarare! Men inte klar.

581

Sportchefen Mattias Flodén tar steget till A-laget och blir även en av två nya huvudtränare. En assisterande sportchef engageras. Se där, sportorganisationen börjar så smått klarna.

Men vi tar det från början.

A-laget kommer alltså att få ett delat ledarskap. Där ansvarsfördelningen blir väldigt tydlig. En av tränarna kommer ansvara för individuell spelarutveckling och träningsplanering. Helt enkelt fokus på träning. Den andre tränaren får ansvaret för taktik, att hålla spelidén och att coacha laget under matcherna.

Vem det blir som slutligen får ansvaret för att coacha under matcherna är inte klart än, och blir inte klart än på ett tag. Men klart är alltså att sportchefen Mattis Flodén kommer ännu närmare A-laget.

-Ja, så blir blir föreningsidén framåt. Jag kommer att, vid sidan av Mattis_Floden_maj2016sportchefsuppdraget, även ansvara för träning och utveckling och den andre A-lagstränaren kommer ansvara för matcherna och coachningen, säger Mattis och fortsätter i samma andetag:

-Men vem den andre tränaren blir är inte klart ännu. Så det får vi vänta med ett tag till. Vi har givetvis tagit vissa kontakter men eftersom inget är klart än så vill vi förstås vänta med det andra namnet, säger Mattis.

För att inte arbetsbelastningen ska bli för hård kommer även en biträdande sportchef att tillsättas under våren.

-Föreningen vill med den här organisationen säkerställa att utvecklingen av individerna verkligen blir genomförd. Det är högst prioriterat i Mattias nya roll, säger Märit Bergendahl, ordförande för FBC Lerum.