Lina Johansson till FBC Lerum

784

Den spelskickliga rightbacken Lina Johansson ansluter till FBC Lerum efter tre säsonger i Pixbo IBF.

Lina har trots sin ringa ålder hunnit samla på sig erfarenhet från spel på den näst högsta nivån samt meriter med GIBF’s distriktslag. Hon var även ytterst nära att komma med U19-truppen till Bosön.

#77 Lina Johansson:
-Jag väljer FBC Lerum för att det känns som en bra och seriös förening där jag har stor chans att utvecklas. Tappade lite motivation och glädje för innebandyn under förra säsongen. Men jag känner att Lerum har allt som behövs för att detta ska komma tillbaka och att jag ska kunna prestera på topp varje träning och match. Gillar dessutom satsningen på båda A-lagen.

-Jag har kört med Lerum i två veckor nu och hittills har det känts riktigt bra, ett riktigt skönt gäng med ett otroligt driv och fantastiska tränare som bryr sig otroligt mycket om tjejerna.

Mattis_Floden_maj2016Mattias Flodén, sportchef FBC Lerum:
-Lina har de egenskaper vi saknade under förra säsongen, framförallt i det allsvenska kvalet. Hon är mycket spelskicklig, växlar och fattar kloka beslut mellan att kliva in och hota och vika ut passningar i fickorna. Lina är duktig på sätta upp skyttar med passningar på klubbladet och sprider ett lugn på planen.

-Lina är en stor talang som har alla möjligheter att utvecklas vidare och ta kliv mot den högsta nivå. I Lerum kommer hon få en större roll och ta ansvar. Det kommer utveckla henne mycket.
-En kanonvärvning för oss!

FAKTA
Född: 1997
Moderklubb: Floda IBK
Position: Back
Klubbfattning: Right
Tröjnummer: 77
Meriter: Distriktslag med 97, 95, 96 och sedan 97 igen.
Ett SM-silver som lagkapten samt med i breddtruppen i U19.