Annie Dristig förlänger med FBC Lerum

425

Lagkaptenen Annie Dristig och FBC Lerum har i dagarna enats om ett nytt kontrakt som sträcker sig fram till 30 april 2018. Detta trots uppvaktning från flera allsvenska klubbar.

-Under de senaste åren i Lerum har jag utvecklats otroligt mycket vilket beror både på upplägget med NIU och satsningen med klubblaget. Jag vill fortsätta vara med och utvecklas i den satsning som sker, med det mål som föreningen satt upp. Truppen känns mer sammansvetsad än någonsin och jag trivs väldigt bra här i FBC, säger Annie Dristig.

Annie Dristig_action2Senaste säsongen var resultatmässigt A-lagets bästa på många år. Det var också Annies mest framträdande säsong hittills. Hennes påverkan på laget är mycket stor genom hennes ”leading by example”. Ett riktigt bra föredöme helt enkelt.

Annie Dristig är en fantastisk representant och ambassadör
för FBC Lerum!

Annie har under de två senaste säsongerna tagit stort ansvar och fått en central roll i lagbygget mot Allsvenskan.
Nu är träningen i full gång inför den kommande säsongen och visst finns det nya mål för Annie:
– Jag tycker att målsättningen med allsvenskan är bra och realistisk men också utmanande. För att lyckas krävs hårt arbete och målmedvetenhet och det är något som hela truppen står bakom, säger Annie.
-Allt kan självklart förbättras men just nu försöker jag jobba lite mer med den innebandyspecifka delen för att utveckla speltekniken med klubba-boll. Sen parallellt med detta jobbar jag med att bibehålla konditionen och ta styrkan till en högre nivå, säger Annie.

Och nånstans i framtiden finns också en dröm, eller rättare sagt ett mål, att spela på elitnivå.
-På längre sikt vill jag spela innebandy på elitnivå i de högsta divisionerna. Men nu närmast är målet bara att nå allsvenskan med FBC, avslutar Annie Dristig.

Mattis_Floden_maj2016Mattias Flodén, sportchef FBC Lerum:
– Det är oerhört glädjande att Annie fortsätter sin satsning i FBC Lerum. Hon är den mest ambitiösa spelaren jag följt under mina åtta år som sportchef i klubben. Detta har tagit Annie långt i sin utveckling och hon är ett bevis på att målmedveten träning ger stort och bra resultat.
– Annie är en mycket ödmjuk människa och en perfekt förebild för alla unga tjejer och killar som har ambitioner och höga mål med sin idrott.

FAKTA
Född: 1997
Moderklubb: 0302 IB
Position: Center
Klubbfattning: Left
Tröjnummer: 16^
Meriter: SM-brons med juniorlaget, F16 13/14