Christoffer Sturesson tecknar nytt tvåårsavtal

315

Då var det klart!
Christoffer Sturesson, 24 år, har tecknat ett nytt tvåårsavtal med klubben och fortsätter i tjejernas A-lag och med JAS-laget.

Christoffer som i tidig ålder intresserade sig för tränarrollen har gjort resan från barn- och ungdomslag ända upp till tjejernas A-lag. Under förra säsongen tog ”Sture” klivet upp till representationslaget och blev den sista pusselbiten i en fungerande stab tillsammans med Jenny Albin, Josefin Jakobsson och Daniel Andreasson.

Christoffer kommer under de två kommande säsongerna ha ett heltäckande ansvar för vårt A-lag men även JAS-laget och blir på så sätt en nyckelperson för utvecklingen av egna spelare och flödet lagen emellan.

Christoffer Sturesson:
– Jag fick mersmak förra säsongen, minst sagt. Ninas sena kvittering mot Pixbo samt det efterföljande kvalet var fantastiskt roligt och det vill jag uppleva igen med detta grymma lag!

-Laget för en imponerande utveckling och det var ett enkelt val att tacka ja till att arbeta med dessa underbara tjejer i två år till. Jag får dessutom fortsatt chansen att arbeta med de kommande a-lagspelarna i JAS-gruppen, en kombo som var viktig för mig och jag ser väldigt mycket fram emot!

-Som jag redan nämnt så blev det kval förra året, ett uttalat mål och vi tar med massor av erfarenhet därifrån in i kommande säsong. För egen del växte jag in i ledarstaben efter att ha startat säsongen som tränare för U-laget. Att kliva upp kändes naturligt och det jag kanske bidrog mest med var lugnet och mitt tålamod. Båda två viktiga delar i mitt ledarskap. Utöver det kommer jag bidra med att driva träningar som håller hög kvalité och utveckla laget inom de områden som behövs så vi är redo för nästa steg. 

– Vi har stora möjligheter att nå allsvenskan kommande säsong. Det är givetvis ett antal bra lag med i serien, men tjejerna imponerar stort under försäsongen just nu och fortsätter vi hålla denna nivå i utförande, inställning och närvaro, samt håller oss till vår plan, så har vi ett roligt kval att se fram emot i vår igen!

Mattis_Floden_maj2016Mattias Flodén, sportchef FBC Lerum:
– Christoffer är en lugn person som både kan ställa krav och skapa harmoni vilket är viktiga egenskaper under såväl tränings- som tävlingsmoment.

– Sture har under åren tagit sig an ledarskapet med stort engagemang, vuxit med uppgiften och utvecklats mycket. Det känns suveränt att ha med honom på vår resa under de två kommande säsongerna. Jag är övertygad om att han tillsammans med övriga i staben kan utveckla tjejerna ytterligare.

– Det är en stor förmån att kunna utbilda och rekrytera tränare från de egna leden. Tränarsituationen i svensk innebandy är i mina ögon ett stort problem med få kompetenta tränare tillgängliga. Det är ett viktigt fokusområde för SIBF att tillsammans med landets alla distrikt i dialog med föreningarna arbeta fram en åtgärdsplan.

– En viktig åtgärd som jag ser det är att man måste hitta bättre former för tränarutbildningar samt skapa rikstäckande forum för kunskapsutbyten.