P01 – Pragäventyret

415

Andren ut från Prag är vårt P01-lag som också haft ett äventyr utöver det vanliga i Prague Games. Härliga bilder och videos från gängets framfart kommer här.

Den första cupdagen var över och den slutade med vinst över tjeckiska Sokol Rudna med 9-1. Tack till våra fantastiska fans som under ledning av Agnes Klintberg körde den isländska vulkanen efter varje mål vilket laget tackade för efter matchen ????????????????????????. Nu blir det hem och vila inför morgondagens avslutande gruppspelsmatch mot Schweiziska Zug.

image image

Förlust i sista gruppspelsmatchen med 4-2 mot duktiga Zug United från Schweiz som vann turneringen förra året. Vi fick inte riktigt spelet att stämma idag samtidigt som Zug spelade fin innebandy. Men vi hade våra chanser också och det var absolut ingen omöjlighet för oss att vinna matchen så vi har gott mod inför fortsättningen.

Nu får vi vänta tills i eftermiddag för att veta hur vi slutar i gruppen och om det blir någon mer match ikväll eller om vi är klara för 16-delsfinal.

Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig… Schweizarna och Finnländarna spelar oavgjort i sista gruppmatchen vilket innebär att vi blir trea i gruppen och tvingas till en 1/32-delsfinal mot våra vänner i Lindome.

Tomhet… Det är känslan efter matchen som gör att cupäventyret i Prag fick ett abrupt och alldeles för tidigt slut. Vi tar ledningen mot Lindome med 1-0 och vi har bra fart men sen så blir vi lite för offensiva och vi åker på ett par omställningar där Lindomes forwards är skoningslösa och både kvitterar och tar ledningen. I slutminuten av första perioden gör de även 3-1 på ett mål köksvägen som domaren dömer in.

Andra perioden trycker vi på för en reducering och går ner på folk för att försöka reducera men det vill sig inte riktigt i bolltouchen och Lindomes målvakt gör ett par strålande räddningar och vi mäktar inte med att få hål på honom trots massivt spelövertag.

Killarna var väldigt besvikna efteråt givetvis och vi får vandra hem i Pragnatten och försöka bita i det sura äpplet lite i taget.

Stort tack till vår grymma publik och givetvis önskar vi Lindome fortsatt lycka till i turneringen.

I morgon blir det tyvärr en dag utan innebandy för egen del då vi istället får utforska Prag lite mer innan det är dags att resa hem till Sverige igen.

Då var det dax att säga tack till Prag och bege oss hemåt mot Sverige igen. Det har varit en fantastisk och lärorik vecka på många sätt. Rent sportsligt så fick vi inte riktigt spelet att klicka denna vecka och uttåget ur turneringen kom lite tidigare än vad vi hoppats på men sådan är idrotten och vi kommer tillbaka var så säkra!

Vi har fått uppleva en fantastisk stad och då vi tagit oss till arenorna i stort sätt varje dag via de lokala transportmedlen som tunnelbana, spårvagn och lokalbuss så har vi lärt oss mycket om vardagens Prag och fått se och uppleva mycket av staden både ovan och under jord. Vi har även haft tid att få en guidad tur (bilder kommer upp i albumet Prag Games 2016 inom kort) och strosa själva och sett mycket av vad Prag har att erbjuda. Vi får inte heller glömma det spännande och känsloladdade besöket på koncentrationslägret Theresienstadt som påminde oss om att vi ska vara väldigt tacksamma för de liv vi lever och de förutsättningar vi har för att förverkliga våra drömmar och mål. Något som alla de tusen offer i koncentrationslägren togs ifrån under omänskliga former.

Men nu till vårt lag, våra fantastiska killar! Det har varit ett privilegium att få följa med och vara med detta grymma gäng individer som är olika till personligheterna men som svetsas samman som ett lag genom att de alla är väldigt omtänksamma och tar hand om varandra både på och utanför planen. När det varit lite motigt prestationsmässigt så har killarna peppat varandra på ett föredömligt sätt och stöttat och stått upp för varandra. Det har varit mycket skratt och galenskap och ibland har vi ledare fått säga ifrån när saker gått över styr men de tillfällena är lätträknade. Mycket bra också att killarna vågar säga vad de tycker i vissa situationer där vi ledare trampar över och tonen blir för hård. Det är superviktigt att alla får komma till tals och uttrycka sin känsla då vi alla är olika och reagerar olika i olika situationer.

Jag som varit ”gästledare” denna veckan vill rikta ett stort och innerligt tack till alla föräldrar och framför allt till våra grymma ledare Frank, Tomas, Richard och Johan! Ni har lagt ner mycket tid och kraft på att killarna ska få ett minne för livet iom veckan i Prag och för det är vi oerhört tacksamma. Jag har haft en otroligt kul vecka som kommer sitta kvar länge!

Och till sist, tack Bergarn, Gus, Oscar, Ludde E, Robin, Wille, Gustav, Ludde G, Joel, Benjamin, Ragge, Jon, Linus, Molle, Hugo, Sebban och Pontus!
Ni är Fantastiska på så många sätt och har verkligen satt guldkant på min tillvaro denna häftiga vecka i Prag!

Önskar er alla en fortsatt skön sommar!

Bästa hälsningar från Gästcoach Lillienberg

 

Våra fantastiska killar!

Publicerat av FBC Lerum P-01 den 7 juli 2016