Stort intresse för Bagheera på innebandy.se!

280

Två dagar i rad har det lagts upp artiklar på SIBF:s hemsida om FBC Lerums omtalade Bagheera innebandyskola som inom kort ska starta upp igen! Denna säsong är det dags för alla 6-åringar födda 2010 att få möjlighet att delta.

Vår ordförande Märit Bergendahl berättar om projektet som startades 2008 – läs mer här. I nästa artikel dagen därpå kan vi läsa mer om hur lyckosamt Bagheera innebandyskola har varit för vår förenings ledarrekrytering – klicka här för den artikeln.

Det hela började med ett projektarbete, något som samtliga elever genomför i årskurs tre på gymnasiet. Året var 2008. Daniel Telder och Pontus Larsson som gick Barn- och fritidsprogrammet drog då igång en innebandyskola för sexåringar.

– Daniel och Pontus var våra första Bagheerageneraler och hade stor hjälp av Magnus T Carlsson som var deras handledare. Magnus är kanske den viktigaste personen för att Bagheeraskolan kom att bli sådan succé, säger Märit Bergendahl som är ordförande i FBC Lerum.

Konceptet blev så lyckat att det nu åtta år senare har aktiverat omkring 25 % av varje årskull i Lerums Kommun.