Vidar om premiärnerver, Backadalen och snörduellen

337

I söndags gjorde norrländske Vidar Tirén sitt första riktiga framträdande på hemmaplan för FBC Lerum. Den stabile, högerskjutande backen gjorde under matchen klart avtryck på flera sätt i segermatchen mot Borås.

Första Rydsbergsframträdandet i söndags – hur kändes det för dig själv?

Det kändes otroligt bra! Redan när jag kom till matchsamlingen kryllade det med funktionärer och hallen pryddes med FBC-saker. Hela arrangemanget kändes proffsigt och publiken var underbar! Allt runtomkring var fantastiskt och det är mer än vad man kan säga om min personliga prestation. Jag kände mig inte så nervös men missade bollar som jag inte ska göra och gjorde lite tokiga passningar. Nästa match vill jag kunna bidra mer framåt med ett bättre passningsspel och få ordning på mina på tok för spridda skott!

Lagets prestation enligt dig?

En väldigt solid insats. Vi spelade disciplinerat och hade mindre risker i vårt spel än i tidigare matcher. Fortfarande tycker jag vi är lite för naiva i spelvändningar och på mittplan där vi tappar för mycket boll. Sedan måste vi öka vår effektivitet i powerplay.

Vad tar ni med er från matchen?

Framförallt den andra perioden tar vi med oss där vi lägger energin på rätt saker och kommer ut som ett helt annat lag. Vi ska fortsätta äga boll på den offensiva planhalvan och ta lika bra beslut som vi gjorde i andra perioden.

Haha! Ja, att jag ens får lägga straff borde dra ner tillräckligt med skrattsalvor från publiken enligt mig.

Berätta om din straff och snörduell som drog ner skratt från publiken!

Haha! Ja, att jag ens får lägga straff borde dra ner tillräckligt med skrattsalvor från publiken enligt mig. Nämen, jag stod och väntade på att få lägga min första straff i en tävlingsmatch någonsin när målvakten plötsligt började knyta om sin sko. När det drog ut på tiden och han dessutom skulle knyta sin andra sko förstod jag att han försökte psyka mig och då tänkte jag att jag skulle försöka psyka tillbaka och fick ju knyta om mina egna skor också. Viktigt att göra mål och kul att kunna bjuda tillbaka till den underbara publiken.

Nu ser vi framåt och morgondagens Backadalsmatchen. Hur har veckan varit efter premiären och hur har ni förberett er?

I måndags kunde vi njuta lite av matchen och ta ett lättare pass med rörlighet. Resterande pass har vi förberett oss för fredagens match med fortsatt fokus på uppspel och spelvändningar. Intensiteten ökar för varje träning och det är underbart att säsongen har dragit igång.

Vi byter fokus…Norrlandsinnebandy jmf med västsverigeinnebandy – utveckla?

Jag har faktiskt märkt ganska stor skillnad på innebandyn. I Norrland är det mycket fokus på taktik och de flesta lagen är tillsammans väldigt bra. Alla jobbar ganska metodiskt och gnetar ner motståndarna. Här nere finns det absolut fler individuellt skickliga spelare som kan utmana sin kille och är kanske lite mer bollkär. Så förhoppningsvis kan jag bidra med det tråkiga strukturella så vi blir som en tung lagmaskin kryddat med några artister.

Du och din sambo har ju etablerat er i Göteborg nu. Hur känns det att bli Kal & Ada?

Ja, vi har tyvärr inte blivit tillräckligt etablerade för att veta vad Kal & Ada är. Men efter en sökning på internet kan jag konstatera att det känns riktigt gött! Ska bli kul att hälsa på hemma och köra lite goa repliker som man stött på här nere!

Lycka till imorgon!

Tack så mycket!