Strålande genrep för damerna

221

FBC Lerum tog emot Alingsås i ett sista test innan seriestarten nu på lördag. Lerum har spelat bra stora stunder under försäsongen, men har haft problem med sitt målskytte. Det blev det ändring på i denna match.

Matchen började på bästa sätt för Lerum när Anna Olsén vann sin duell ute i sargen, Sandra snodde åt sig bollen och rundade sin motståndarback innan hon satte 1-0 efter bara 28 sekunders spel. Lerum hade efter målet, några minuter där man hade bra tryck, men gick sedan ner i tempo och bollen gick långsamt inom laget. Mot slutet av perioden ökade dock Lerum tempot igen och Anna Olsén vann på nytt sin duell i sargen, Moa Svan snodde denna gång åt sig bollen, avancerade fram och avslutade. Gästernas målvakt räddade, men på returen är Sandra påpassligt framme och petade in 2-0. Lerum hade efter detta kommandot hela vägen till pausvila och hann göra ytterligare två mål vilket gav pausresultatet 4-0.

I den anda perioden klev Lerum högre i sin press och vann snabbt tillbaka bollen efter att man tappat den. Detta resulterade i längre Lerumsanfall där Alingsås inte tilläts andas en enda gång. De gånger Alingsås kom upp i banan så styrde Lerum effektivt ner sina motståndare i hörnen där de vann bollen efter fina dubblingar. Trots stor Lerumsdominans så blev det enbart ett mål i denna period, Anna Olsén lyfte in en boll på mål där Sandra återigen höll sig framme och petade in returen till 5-0.

Lerum fortsatte trycka på i period tre. Laget skapade mängder med målchanser och en duktig bortamålvakt höll nere siffrorna matchen igenom. Efter sju minuter så placerar Anna Olsén in bollen lågt från sin backposition. Minuten senare så kliver Annie köksvägen och satte 7-0 i powerplay. 8-0 satte Sandra efter ett långt uppspel från Anna Olsén och Annie avslutade sedan målskyttet genom att sätta 9-0 i boxplay.

En stabil insats där vi får öva vårt anfallsspel och gör det bra. Vi gör 9 mål som till stor del är olika typer av mål vilket är mycket positivt. I veckan blir det till att öva direktskott på diagonalpass, något vi saknade lite i denna match. Får vi övat det i veckan så kommer vi vara väl förberedda inför premiären mot Kärra på lördag.

Annars är vi nöjda med försvaret där vi vinner boll föredömligt, våra centrar som placerar sig rätt över hela banan samt vår målvakt Emelie Andersson som visar upp en stor trygghet i sitt spel.

Målskyttar:
Sandra Hawerman: 5
Annie Dristig: 2
Anna Olsén: 1
Emma Kovac: 1