Anton om säsongsupptakten

344
Anton, nr 19, tog det lugnt i glädjeyttringarna i fredags kväll.

Anton Rieden blev bara för några veckor sedan klar för FBC Lerum och har redan gjort ett intressant avtryck i de två matcher som spelats i div 1 Västra Götaland. Senast mötte han sina gamla lagkamrater i Backadalen.

Enkel seger senast men hur var det för din del? Det var ju dina gamla lagkamrater på andra sidan.
På det hela så är det väl en godkänd insats men inte så värst mycket mer. Tre poäng in på kontot, det tar vi med oss. 
Under aktivt matchspel så tänker jag aldrig på vem det är jag möter. Då är det full fokus på oss och försöka prestera så bra byten som möjligt. Däremot så var det väl lite vemodigt efter matchen. Det är några gubbar där som jag är riktigt bra polare med och som man gått många bataljer tillsammans med över åren som jag bott här i Göteborg. Hoppas verkligen att de klarar sig kvar.
 
Vad tyckte du om matchen i sin helhet?
Tycker egentligen vi inte får upp något högre bolltempo mer än någon enstaka gång under matchen. Om det sen beror på dålig inställning, parketten eller Backadalen är svårt att säga. Det uppställda försvarsspelet sitter dock helt ok, och desto längre matchen går desto tröttare blev Backadalen då de inte hade så mycket folk. Det blev till slut en hyfsat bekväm vinst även om det finns mer växlar att lägga i.
 
Det verkade som ni hade lite svårt att både hantera parketten och att dra upp tempot. Vad berodde det på?
Det är en väldigt speciell matta att lira på, det kan man inte säga annat om. Sen finns det ändå saker vi måste kunna göra bättre, framförallt gällande värdering med boll och fokus i passningar/ mottagningar. Hade det varit bättre hade vi nog kunnat lira lite rappare.
 
Din kedja med Lundberg och Westman ser ut att trivas bra ihop och det känns redan att det finns stor potential hos er. 
Vad har du själv att säga om dina nya kedjekamrater?
Framförallt så är de väldigt kompletta som innebandyspelare, de hanterar de flesta situationerna som uppstår på planen väldigt bra. Sen så är de båda två extremt bra på att hålla och skydda boll. Det i kombination med bra värderande och mer än en portion prestigelöshet gör att vi som enhet har haft ganska enkelt för att etablera spel på motståndarnas planhalva. Det har väl egentligen känts väldigt bra från egentligen första träningen och förhoppningsvis kan vi i BMI-kedjan fortsätta att skörda framgångar.
Med allt detta sagt så måste jag bara tillägga att det ändå är gött att läsa att det finns potential i en lina med en snittålder kusligt nära 30-strecket.
 
Din spelstil är ju energifylld och kraftfull – vad känner du själv att du vill bidra med till FBC Lerum i år?
Vill väl bidra så mycket som möjligt. Om sen det är att täcka skott, slå mackor, bryta passningar eller göra poäng spelar ingen roll så länge som vi vinner matcherna.
 
Ni har två segrar nu. Vad drar ni för växlar på det?
Inte alltför mycket. Vi har sex poäng och kommer behöva plocka ganska många fler om vi ska få spela kval i mars.
 
Nu väntar Östra SK Jönköping som också har två segrar i bagaget mot Mölndal och Pixbo. Vad vet du om dem?
Har väl hyfsat bra koll på dem även om många av de gubbarna som vi mötte med Barnarp har slutat (eller blivit coacher). På pappret är det ett av de skickligaste laget i serien med duktiga spelare genom hela laguppställningen. 
 
Östra ramlade ner tillsammans med FBC från Allsvenskan och då vann lagen varsin match. Vad tror du om söndagens match i Rydsberg?
Två förväntade topplag som möts så det är väl bäddat för en toppmatch? Tror det kommer smälla ganska ordentligt. För oss gäller det att fortsätta jobba med tålamod i vår defensiv och sudda bort de fadäser som vi gjort på mittplan i de tidigare matcherna. Gör vi det har vi en riktigt bra segerchans!
 
Lycka till, Anton, så syns vi på söndag!
Tack så mycket!