Jenny Albin om försäsong och premiär

362
På lördag är det seriepremiär för vårt damlag som ju i år spelar i div 1 efter serieomläggningen och kvalspelet i våras. Jenny Albin går in i sitt andra år som huvudtränare för vårt lovande damlag som i premiären kl 15.00 i Rydsberg möter Kärra.
Förra året var ju målsättningen glasklar men vad har ni satt upp för mål för denna säsongen? 
Den är lika glasklar i år och det är att ta en kvalplats till Allsvenskan.
 
Hur tycker du att försäsongen har gått? 
Försäsongen har sett bra ut  där laget har haft 3-4 ledarledda pass per vecka hela sommaren. Den fysiska statusen har höjts generellt och tjejerna är jämnare i år.
 
Träningsspelandet har kanske inte gått lysande förutom sista genrepet mot Vänersborg – hur resonerar du om det? 
Tittar man bara på slutsiffror så är det allt annat än lysande, men träningsmatcher under försäsong är så mycket mer än vad som står på tavlan efter 3 perioder. Vi vinner sista träningsmatchen mot Alingsås och att målen trillar in ser vi som ett resultat av att vi fokuserat mycket på att gå rakare på mål och störa målvakten.
 
 Vem/vilka tror du blomstrar upp den här säsongen och vilka har en viktig roll i laget för att leda? 
Först ut att nämna är vår 1:a keeper Emelie ,som är en otroligt viktig och stark spelare som utvecklats otroligt mycket sen hon kom till FBC. Hon sprider ett lugn och en trygghet i truppen både på och utanför planen.  
Det finns även två Annor truppen numera som man ska hålla ett öga på denna säsong. Anna Olsén bestämde sig i våras för att fightas om en plats och har genomfört en grym försäsong. Fortsätter hon med samma vilja kommer hon att bli svårstoppad. Sen har vi Anna Bergendahl som är uppflyttad från U-laget. Det kommer bli spännande att följa henne och hon kan gå hur långt som helst.
 
Kärra i premiären – sia om matchbild och resultat
Kärra är ett roligt lag att möta då det aldrig blir en lugn stund. De är ett fysiskt lag som ligger högt upp i banan så det gäller  att vara på tårna från start. Viktig detalj när man möter denna typen av motstånd är att låta bollen jobba.
Jag tror vi vinner med 5-2.