William Öberg-Lillienberg – egen produkt om seriestarten

494

Årets herrtrupp i FBC Lerum har ett antal nya, unga och spännande ansikten att följa. Alla kommer från de egna leden och vi ville höra vad en av dem, 17-årige William Öberg-Lillienberg, känner efter tre matcher i sin första säsong med representationslaget.

Hur känns det som kommer in som junior och som center?

Det känns ganska bra än så länge får jag säga. Tycker jag kommer in mer och mer för varje match som går. Kändes lite annorlunda att köra center nu i början eftersom man spelat back i några säsonger nu men det funkar bra. Jag spelade center förr i tiden när vi hade ett lag med 99:orna så lite sitter kvar ändå men det är mycket nytt att lära. Att komma in som junis är inget jag tänker på utom när jag måste plocka bollarna efter varje träning med dom andra junisarna.

Hur känns det att spela med Joey o Ponta?

Det känns bra att lira med Pontus och Joey – det har gått ganska bra hittills tycker jag. Jag får mycket bra tips och vägledning av dem vilket är bra för mig och min framtid.

Vad är den största skillnaden mellan JAS/div 3 till div 1?

Jag tycker det är en hyfsat stor skillnad ändå mellan alla olika serierna. Allting i Div 1 går snabbare och man har mycket mindre tid på att göra allt, så man får alltid tänka lite extra och ligga steget före motståndaren. Dock fick man även tänka det lite i JAS och Div 3 med men det går såklart snabbare nu.

Vad är det som är roligast i år?

Allt är kul i år, mycket nytt att lära sig i innebandyn och man har goa människor runt om sig i hallen hela tiden. Så man är alltid glad när man kommer till hallen och träffar i laget.

Vad anser du är dina styrkor och vad vill du utveckla mer?

Mina största styrkor just nu är väl min fart och spelförståelse. Har svårt att säga vad jag är bra på men har lätt att säga vad jag tycker jag behöver förbättra och det är allt. Behöver såklart förbättra mig på alla sätt med mest är nog att våga ta mer ansvar. Jag har lirat innebandy sen jag var runt

Hur gammal var du när du började spela innebandy?

7 – 8 år gammal tror jag och innebandyn är den enda sporten jag har spelat. Jag brinner fortfarande lika mycket nu som jag gjorde då!

Vad är dina tankar om serien så här långt?

Vet inte faktiskt, har aldrig haft koll på lag i serierna jag spelar i och har det fortfarande inte det men det snackas ju om att vi ska ha mött ett topplag och ett bottenlag men det lägger jag ingen fokus på. Men vi ligger ju på 3 av 3 vinster hittills och det känns bra får jag säga.

Med det svaret gissar jag att du har svårt att säga hur du tror serien kommer se ut i slutet och vilka kommer FBC kommer att konkurrera mot?

Ja, det är som sagt inget jag direkt lagt fokus på hittills och det är klart att vissa snackar om vissa lag men jag skippar att fokusera på det utan det enda jag vet om serien är att vi kommer hamna längst upp.

Nu är det redan Stenungsund på imorgon onsdag – vad tror du om den matchen?

Vet inte hur det känns än – har inte hunnit tagga om sedan gårdagen men när jag gjort det så kommer jag vara riktigt taggad. Precis som jag är inför varje match och jag ska fokusera på att ge 110 % om inte mer. Jag tror såklart på vinst.

Lycka till mot Stenungsund, William!