Rysare som gav tre poäng!

528

I en nagelbitare av stora mått lyckas FBC Lerum ta sin tredje trepoängare i toppmötet mot Östra SK Jönköping. Det blev till slut 5-4 efter periodsiffrorna 2-1, 1-0, 2-3.

Det var oerhört laddat FBC Lerum som gick ut till första perioden mot Östra SK Jönköping. Uppoffrande skottäckande och fyndig offensiv gav löfte om en rolig eftermiddag. Fredrik Bäckman serverade Viktor Johansson en macka, han tog några kliv in i slottet och hittade en liten lucka i målvaktens bortre till 1-0 – tid 4.31. Östra fick ett powerplay i sjätte minuten och de är giftiga i den spelformen med några riktigt duktiga skyttar. Lerum redde ut det hela med äran och strax därefter, 9.33, kontrade man och en Östrafot skickade in 2-0 i egen kasse. De sista fem minuterna fick Östra etablera lite för stabilt spel i Lerums zon och hemmalaget gav även bortalaget alltför många kontringschanser med slarvigt passningsspel. Till slut reducerar Östra efter 17.36 vilket höll sig perioden ut.

I andra perioden var det mycket ställningskrig. Ett Östra som med sina bollskickliga backar försökte hitta passningsvägar genom det täta Lerumsförsvaret. Passningsspelet som vacklade några gånger i första perioden blev mycket bättre för FBC och det såg stabilt ut. Det var chanser åt bägge hållen där nog FBC hade de vassaste och man vann också skottstatistiken i perioden med 10-5. Ett powerplay för FBC i 8:e minuten var tyvärr lite uddlöst men efter 13.26 hittade Viktor Johansson, stående bakom målet, fram till en framrusandae Anton Hansén med en genial flipp-lyft-pass som Anton tryckte in i krysset till 3-1.

Den tredje perioden blev en nagelbitare av stora mått. FBC Lerum fick en tuff start med två utvisningar i rad mot ett Östra som alltså rullar boll mycket bra. I slutet av den andra utvisningen tryckte Östra in reduceringsmålet till 3-2. Sedan utnyttjar FBC sitt andra powerplay för dagen då Mattias Lundberg utökade FBC:s ledning igen till 4-2, tid 12.13. Östra replikerar dock omgående minuten därefter till 4-3 och det är jämnt så förslår. När sedan FBC får en 2+10:a efter 16.47 känns det tungt. Östra pressar oerhört men FBC lyckas rida ut boxplayet. Östra fortsätter i numerärt överläge när man tar ut målvakten. Mattias Lundberg norpar dock bollen och serverar Rickard Westman friläge som  han förvaltar väl, drar målvakten och gör 5-3. Spiken i kistan trodde väl alla i Rydsberg men Östra gav sig inte. 19.38 reducerar de igen till 5-4 men det hinner inte bli något mer utan FBC Lerum tar sin tredje raka trepoängare. I ett hemmalag med många hängivna insatser får Viktor Johansson priset som matchens lirare.

Nu väntar Stenungsund borta på onsdag – alltid tufft på parketten där.

Matchstatistik