Derbyseger mot Floda i div 3!

365

Vilken prestigematch, att möta och besegra Floda i första seriematchen för säsongen! Lokala profiler som Anders Egestad, Fredrik Oredsson, Martin Elofsson och gamle FBC-sonen Viktor Samson stod, bland flera, för motståndet när Floda gästade nostalgihallen #1, Hjällsnäshallen, under söndag förmiddag.

FBC:s div 3-lag på herrsidan, som genrepat med en fantastisk träning under veckan, tog tidigt kommandot i matchen via 1-0 från Mikael Skager, assisterad av Christoffer Lövström. Därefter stod den mycket välspelade matchen och vägde under långa stunder, fram tills Skager slog till igen, den här gången assisterad av Henrik Dimberg, 7:39 in i den andra perioden. Målet kom i powerplay. Ett briljant försvarsspel av hela FBC-gänget höll Floda borta från målprotokollet i drygt halva matchen. Storspelande Håkan Pettersson i hemmamålet var utan tvekan planens kung.

Innan Floda till slut skulle komma förbi ”väggen” Håkan med ett mål hann Skager göra sitt tredje mål för dagen, 3-0 till FBC. Floda reducerade till 3-1 och därefter följde ytterligare två kvicka mål. Skager slog till med sitt fjärde för dagen, innan Viktor Samson snyggt kunde styra in Flodas 4-2 reducering, på passning från Flodas för dagen bäste spelare Martin Elofsson

I den sista perioden skapade Floda ett visst tryck, men försvarsspelet med Håkan och backparen Alexander Karlsson – Richard Zellén, Kaj Pettersson – Magnus ”Mums-Mums” Sahlback fortsatte att vara lysande tillsammans med centrar Ola Andersson och Skager. Även hårt arbetande forwardsparen Johan Westerberg – Andreas Sandberg och Lövström – Dimberg ska ha beröm för sitt defensiva slit. 4-3 lyckades Floda, med viss tur, ändå göra. Bollen studsade på ett FBC-ben på vägen och ställde helt Håkan i målet. Samson kunde därigenom noteras för sitt andra mål för dagen. Floda tog i slutet av matchen ut målvakten, men det innebar endast att comebackande Richard Zellén kunde spela fram Dimberg, som fastställde slutresultatet till 5-3. En mycket skön arbetsseger för hemmafavoriterna! Härnäst väntar Marstrand borta på söndag. Åk dit och stötta ”gubbarna” i deras jakt på division 3-seger nummer två.”