Osannolik upplösning i sudden death!

486

FBC Lerums herrar tog extrapoängen i bortamötet mot Stenungsund på ett osannolikt sätt. Med mindre än en sekund kvar tryckte Johan Dahlqvist in 7-6!

FBC börjar och kör 2/3 av matchen på 3 femmor. Stenungsund tar ledningen efter 4.42 där Oliver i mål måste varit skymd vid backskottet. FBC replikerar 10.34 genom Dahlqvists första mål. Ett lurigt backskott mellan ben i bortre burgaveln. Hansén ger FBC ledningen när han förvaltar returen efter VJs stolpskott – tid 18.16. Jämnt spel, och jämn skottstatistik, 7-6.

FBC börjar andra starkast men har sedan en period där man slarvar och låter Stenungsund få onödiga chanser. 7.49 – hemmalaget kvitterar, skott rakt framifrån. Stenungsund tar ledningen i 10e minuten och har sen en stark period och FBC får inte ordning på spelet. Efter 16.33 får FBC ett powerplay. En kampsituation vid sargen där FBCaren ramlar och domaren luras av det. Vi ser en ny PP-uppställning. Wathén-Ström-Bäckman-Rieden-Steen. 17.27 – Mål 3-3! Supersnyggt klapp-klapp där Bäckman hittar Rieden med en pass parallellt med mål där han dyker upp vid bortre, öppet mål. Märkligt nog 10-5 till FBC i skotten perioden till Stenungsund.

I tredje kastar coach Flodén om och går ner på folk. Tar bara 16 sek för Stenungsund att ta ledningen igen…FBC svarar snabbt och Bäckman gör 4-4 efter 1.08. 2.58 – jättechans när VJ norpar bollen från back men Westman skjuter på målvakten som slänger sig. FBC stör märkbart Stenungsunds uppspel med point men när de etablerar spel är de farligt konstruktiva. Efter ett par riktigt bra byten där FBC drog upp tempot slår Mattias Lundberg till slut in 5-4 på ass från Pontus, tid 11.40. Mitt i FBCs press får Stenungsund luft i ett byte och gör 5-5 med ett långt backskott. FBC trummar på och kontrar där bollen dansade på mållinjen efter VJs lyftning  och minuten lyckas Rieden sånär med en köksväg. Stenungsund kontrar 17.36 in 6-5 efter att målvakten snabbt vänt spelet efter ett ballongskott från FBC. Tungt efter en bra period av FBC. Men så går en dragare från Dahlqvists klubba från egen planhalva in till 6-6 – tid 18.04.

Sudden death och FBC fortsätter vara det starka laget och nu är det kamp på plan. Till slut när alla tror att det blir en pinne var så gör Dahlqvist otroligt sista målet med hundradelar kvar! Rätt upp i krysset efter att Westmans frislag från hörnet hittar Johan. Tiden står på 19.59 när frislaget slås!

Tremålsskytten Johan Dahlqvist om matchen och sista målet:
”Tycker att det är en match då vi inte kommer upp i nivå. Vi gör lätta misstag och på så sätt gör de sina mål. Känns inte riktigt som de vill vara där, dem bara spelar av tiden. Vi ska vara nöjda med två poäng, var nära att vi inte fick några alls.”

Berätta om målet! Vi får frislag med en sekund kvar i högra hörnet .Tycker att dem ställer upp väldigt konstigt. Dem täcker av en passning upp till mig helt och hållet så jag tar några steg inåt och neråt i banan och får en fantastisk pass av Westman och då var det bara att smälla upp den i bortre klyk! Var en härlig känsla. 

Coach Flodén tyckte såhär efter matchen:

Vi gör ingen bra match. Har svårigheter att sätta vår prägel på spelet och det blir tempofattigt. Stenungsund får matchen dit de vill långa stunder.

Vi behöver utveckla vår organisation gällande presspelet för att kunna använda en annan metod när matchbilden blir så passiv som ikväll.

Starkt av laget att komma tillbaka målmässigt under tredjeperioden. Extrapoängen är viktig och stärker oss ytterligare som grupp.