Sture inför derbyt

303

Det är bara drygt ett dygn kvar tills det börjar pulsera i Rydsberg innan det första damderbyt där FBC är arrangör. ”Sture” uttalar sig innan den viktiga matchen.

Floda baissar sig själva rejält och lägger ett stort favoritskap på er. Hur hanterar ni det?

– Vi lägger inget större fokus på hur Floda uttalar sig. De gjorde samma sak förra säsongen och då tog vi två segrar. I ett derby är det många parametrar som spelar in och jag vet att deras tjejer kommer vara lika taggade som våra tjejer på onsdag. På så sätt kommer bägge lagen bjuda publiken på en underhållande match.

Ett derby är alltid ett derby – hur förbereder ni er?
– Då det var en ganska sen match i söndags mot Guldheden, så vi körde ett lättare pass under måndagen där vi fokuserade mycket på riktningsförändringar, samt lite ”special teams”. Vilodag tisdag och på onsdag är vi redo att blåsa på för fullt igen!

Vad är viktigast att hålla koll på hos Floda?
– Även om Floda har tappat en del spelare så har de flera duktiga och viktiga pjäser kvar i laget. Jasmine Hallberg är alltid farlig och utöver henne så har de flera duktiga skyttar som vi får se upp med. Är vi aggressiva och håller ihop vårt försvar så ska det dock inte vara några problem.

Vad måste funka hos er?
– Vi är som bästa när vi spelar boll på yta, har få touch och på så sätt får igång farten i vårt spel. Utan boll måste vi våga vara aggressiva över hela banan, men också vara smarta i vårt spel och ibland styra ner Flodaspelarna i ofarliga ytor istället för att ”chansbryta”.

Vem blir matchvinnare?
– Typiska coachsvaret, men det är sällan endast en spelare avgör en match. Vi har tre starka femmor plus några hungriga spelare på bänken som gärna vill in i hetluften. Det avgör till vår fördel.

Vilken låt vill du ha vid en seger när slutsignalen ljuder?
– Enkelt. Vill i så fall höra Otto Knows remix av Håkan Hellströms ”Din tid kommer”!