Damerna storsegrade igen i derbyt!

560

Första derbyt för säsongen spelades ikväll mellan klubbarnas bägge damlag. Ett favorittippat FBC Lerum mot ett Floda IBK som bara låg en poäng efter när två matcher var spelade. Det var aldrig något snack om saken vart segern skulle gå – FBC vann storstilat med 10-2 i en välfylld Rydsbergshall.

Floda chocköppnade efter en stark FBC-press genom att göra 0-1 i femte minuten. Därefter var det bara ett lag på plan i första perioden. 7.18 och 7.28 vände FBC på steken genom mål av Emma Kovacs och Elin Lundblad och i elfte minuten var det lika kort mellan målen – denna gång målskyttar Anna Bergendahl och Jenny Albin. Då tar Floda timeout vilket väckte det chockade vita laget. Floda var trots det giftiga i de kontringar man fick när FBC slarvade emellanåt i passningsspelet. Flodas bästa spelare för dagen, Matilda Claesson Björnevret, gjorde 4-2 i 13:e minuten.

I andra perioden trampade FBC Lerum på och hade stundtals ett riktigt fint och fyndigt passningsspel och man vinner perioden mycket övertygande med 4-0. Målen i denna perioden görs av Sandra Hawerman, Jenny Albin, Emma Kovacs och Anna Bergendahl.

I sista perioden spelar FBC av perioden och det blir inte riktigt det giftiga spel som vi såg i de två första perioderna och ändå så hade man två powerplay som dock blev mållösa. Fyrmålsskytten och tillika matchens lirare i FBC Lerum – Anna Bergendahl – gör periodens två mål och spikar slutresultatet till 10-2.

Trots skillnaden i förberedelser under försäsongen är derby ändå alltid ett derby men FBC Lerum var oerhört målmedvetna och visade genom segern att lagets målsättning är helt riktig. 20-3 i målskillnad på två senaste matcherna är länge sedan vi såg.

Christoffer Sturesson efter matchen:

Otroligt skönt att vinna derbyt! Första 13 min av första perioden är de bästa vi presenterat denna säsongen. I andra går vi ner rejält i tempo. Trots att vi inte får spelet att stämma i andra perioden, så vinner vi perioden med 4-0, det är väldigt starkt! Floda spelade dock smart och va giftiga när tillfällen gavs, så det var verkligen kamp hela vägen till slutsignal även om siffrorna rann iväg. Vi luftar återigen alla spelare i truppen och vill rikta extra beröm till Helena Lindblad som inte förlorar än närkamp på hela matchen. Även Emma Lundblad gör en ny kanonmatch och överlag så ser laget otroligt bra ut med tre femmor som levererar både mål och bra försvarsspel. Nu njuter vi under kvällen av segern innan vi imorgon börjar ladda inför toppmötet mot Marstrand på söndag!

Nu väntar Marstrand i en tidig toppmatch i serien på söndag – häng med och heja fram tjejerna!