Damerna tog extrapoängen mot Marstrand

438
Sandra Hawerman banade vägen för Lerum med 3 mål och 1 assist.

Marstrand borta i Mimers Hus – säsongen tuffaste match hittills väntade. Lagen turades om att vara i ledning under flera tillfällen och matchen slutade till slut oavgjort. I förlängningen var Lerum starkast och tog extra poängen, efter att Sandra Hawerman avgjort i sudden.

Lerum inledde matchen något sömnigt och fick sig en rejäl väckarklocka när Marstrand tog ledningen redan efter 1.19. Lerum hade svårt att få ordning på sitt spel i inledningen, samtidigt som Marstrand spelade tajt och stängde av ytorna för Lerum. Emelie Andersson fick stå för några bra räddningar och hindrade Marstrand från att utöka ledningen. Sakta men säkert tog Lerum över spelet och 12.15 in i perioden så kvitterade Emma Kovac till 1-1. Lerums övertag blev allt större och strax efter kvitteringen kom också 1-2 när Sandra Hawerman slog in bollen med backhand framför Marstrands mål. I slutet av perioden drabbades Lerum av en utvisning där Marstrand via ett välplacerat skott kvitterade till 2-2.

Lerum ökade farten på bollen i andra perioden och med det kom laget också till allt fler avslut. Hemmalagets målvakt stod för några riktigt fina räddningar och 2-2 stod sig till 12.14 då Marstrand tog ledningen på nytt efter att Lerum slarvat i uppspelsfasen. Sandra kvitterade sedan till 3-3 med drygt fem minuter kvar av perioden. Det såg ut som om vi skulle gå till pausvila med ett likaresultat, men med 13 sekunder kvar så tog Marstrand återigen ledningen genom ett avslut från Lerums slott.

I sista perioden var det ett helt annat Lerum. Laget drog tidigt upp tempot och fick snabbt ett powerplay. Lerum kom till flera farliga avslut, men hemmamålvakten fortsatte storspela. 4.50 kom till slut kvitteringen genom Anna Bergendahl efter en fin omställning från Lerum. Bara ett par minuter senare så satte Helena Lindblad 5-4 och Lerum var i ledningen. Lerum tog i detta skede ett starkt kommando i matchen och tryckte på för mer. Laget hade flera lägen att utöka matchen men bollen ville inte in bakom en duktig hemmamålvakt. Marstrand åt sig in i matchen på nytt och fick till en kvittering med fem minuter kvar att spela. Lerum gjorde en sista forcering för ett segermål, men lägena i slutsekunderna brändes och matchen gick till förlängning.

Väl i förlängningen så var det inget större snack om saken, utan efter en minut så satte Sandra Hawerman dit segermålet och extra poängen gick till Lerum.