Stipendie för FBC Lerums integrationsprojekt

381

FBC Lerum fick i periodpausen vid dagens herrmatch ta emot ett stipendie på 20 000 kr från Skandias stiftelsen Idéer för livet. Skandias representant Anja Skans lämnade över priset till FBC:s drivkraft Karin Bistedt och fyra av de afghanska killar som spelar i FBC:s nystartade lag.

Skandias stiftelse Idéer för livet verkar som en katalysator för innovation och utveckling i syfte att bidra till rikare liv och tryggare samhälle. De vill agera förebyggande i alla lägen – det är det mest konstruktiva och kostnadseffektiva. Skandias mål är att all utanförskap som kan förebyggas, ska förebyggas. Stiftelsen startades för 30 år sedan och har hittills delat ut stipendier till 3800 projekt.

”Idrotten är den bästa rörelsen för att integrera nyanlända till samhället och vi vill premiera FBC Lerums imponerande arbete”

FBC Lerum har drivit ett integrationsprojekt sen drygt ett år och har sedan dess engagerat nyanlända till att träna och spela innebandy. Tillsammans med Pontus Berger, som ledare för Somalia SK, och GIBF har Karin Bistedt också varit delaktig i att starta upp en unik innebandyserie för nybörjare, First League. Serien innehåller 6 lag och första matchen för vårt FBC-lag, som kallas FBC Integration, är nu i november mot Kungälv Sportlife.

”Idrotten är den bästa rörelsen för att integrera nyanlända till webskandia_2samhället och vi vill premiera FBC Lerums imponerande arbete”, sa Anja Skans till Rydsbergspubliken.

Karin Bistedt är en av dem som nu i veckan kommer att åka till Stockholm för att delta i diskussioner integration inom innebandy där GIBF:s First League är unik är Sverige.

Länk till Skandias Idéer för livet