Helena Lindblad tycker till inför Buråsmatchen

167
Helena Lindblad kör vidare!

Vi frågade damcoach Christoffer Sturesson om lämpligt intervjuoffer till lördagens match och han tvekade inte en sekund på att säga Helena Lindblad. Hon har gjort stora framsteg det senaste, sa Sture. 

Kommentar till det, Helena?

– Jo jag har tagit ett rätt så stort steg från förra året. Jag fick en mycket bättre försäsong än förra året då jag skadade knät och efter det lyckades jag inte ta en säker plats i truppen. Jag har i år fått mer förtroende från tränarna och spelar nu i andrafemman tillsammans med mina lagkamrater som också spelar i JAS vilket funkar mycket bra! Vi utvecklar varandra hela tiden.

Två storsegrar och två suddensegrar hittills. Är du nöjd med det utfallet?

– Storsegrarna är inget att klaga på men i matcherna där vi vann i sudden borde vi plockat 3 poäng istället för 2. Jag tycker vi slarvar lite i vårt försvarspel och låter dom komma in i matchen för mycket.

Det var ju en styrkedemonstration mot Floda hemma senast. Hur kändes det att vinna så stort i ett derby?

– Ett derby är ju alltid ett derby så det var såklart väldigt kul att det gick så bra!

Berätta om dig själv och ditt innebandyspelande…

– Jag är 17 år och bor och studerar här i Lerum. Har spelat innebandy sedan jag var 9 år gammal. Förra säsongen blev jag uppflyttad till damlaget men fick inte så mycket speltid pga skadan då. Denna säsongen har jag fått betydligt mer speltid och spelar nu i 2 lag i föreningen – Div1 och JAS.

Jag är en snabb och stark spelare med bra spelförståelse

Ett mål och tre ass från din klubba hittills. Är du nöjd med det?

– Inget jag tänkt på så mycket men klart att det hade varit kul om det blev lite fler, men det kommer,???? Vad anser du är dina styrkor och vad vill du utveckla?

– Jag är en snabb och stark spelare med bra spelförståelse, men ett vassare skott hade inte vart fel.

Efter två tuffa matcher har ni nu Burås på lördag som har 5 pinnar hittills. Hur förbereder ni er för den matchen?

– Vi förbereder oss på samma sätt som till alla matcher, fullt fokus på alla träningarna i veckan.

Vad tror du om serien och möjligheterna till kvalspel i vår?

– Jag tror vi har goda chanser att ta oss till kval om vi fortsätter som vi gör nu.

Resultat på lördag?

– Trots lite bortfall i laget på lördag tror jag ändå att vi är de lag som orkar mer och vi vinner med 7-3.