Floda vinner ett tight derby

719
Tvåmålsskytt Anton Rieden. Foto: Thorbjörn Grindhage

I ett mycket jämnt derby inför en absolut fullsatt Rydsbergshall var det Floda som drog längsta strået och efter att båda lagen haft ledning avgjorde Floda med tredje periodens enda mål till 4-3.

FBC Lerum startade matchen på tre femmor och hade väldigt mycket bollinnehav de första tio minuterna och skapade då många chanser. Floda bröt och skapade några farliga kontringar. Floda drar på sig matchens första 2:a och i powerplayet som följde gör Vidar Tirén 0-1 för FBC. Därefter får Floda mer boll och har även de ett powerplay som är mållöst. På bara en minut vänder Floda. 15.31 på en kontring där FBC tappar folk i anfallszon och 16.36 då FBC inte är uppmärksamma och tappar markering i slottet. 2-1 efter första perioden och skottstatistik 6-7.

Direkt i inledningen av andra vinner Johan Dahlqvist boll bakom eget mål och avancerar på kanten i hög fart. Härlig macka in till Anton Rieden som kan prickskjuta 2-2 efter bara 35 sekunder. Anton är framme igen i femte minuten när Joey Hassdal gör en inbrytning. Han tar vara på en retur och FBC har vänt på steken efter 5.19. FBC har en stark period i början av andra perioden. En stor del av andra perioden handlar om bollande mellan backarna i båda lagen och det är inte mycket farligheter som skapas. FBC har klart flest avslut och vinner skotten med 8-4 i perioden men det är Floda som,  genom en mycket snygg upprullning av Lerums försvar, kvitterar till 3-3 i 15:e minuten. En rätt så avslagen period…

”Ett derby är svåranalyserat. I synnerhet så här direkt efter matchen. Det var en jämn och tät match, precis som förväntat.”

Det avvaktande spelet fortsatte i tredje perioden – lagen ville inte göra några misstag uppenbarligen.
FBC Lerums stabila back Sebastian Steen får gå ut pga en skottskada en bit in i perioden. Floda skapar en mycket het chans då Fors hittar en friställd lagkamrat vid bortre som dock inte får någon bollträff.
Efter 10.08 får FBC ett powerplay efter att kontrande Victor Johansson tryckts ner. Innan det powerplayet runnit ut får Floda ytterligare en spelare utvisad och för några sekunder spelar FBC 5 mot 3 – dock utan att kunna få hål på Flodas för dagen briljanta målvakt. Som bäst får FBC till ett skott i hjälmen.
Floda får en kontring igen efter att FBC haft ett något för chansartat spel i anfallszon vilket Floda utnyttjar. De blir 2 mot 1 och Kim Clemedtson placerar in den själv i Viktors låga vänstra hörn – tid 16.06.

FBC tar timeout efter 17.19 och satsar allt på en kvittering. Målvakt Viktor Wedlin tas ut och man spelar med en man mer och tom kasse. Ett markant tryck skapas mot en tight, tight Flodabox. FBC får ytterligare en chans när Floda drar på sig ännu en tvåa men trots 6 mot 4-spel rinner tiden ut och Floda lyckas hålla undan till uddamålsseger.

Matchens lirare i båda lagen utnämndes till Anton Rieden i FBC och Viktor Bood i Floda.

Coach Mattias Flodén säger efter matchen:

”Ett derby är svåranalyserat. I synnerhet så här direkt efter matchen. Det var en jämn och tät match, precis som förväntat.”

Summering – FBC Lerum har ett klart bollinnehav i matchen och vinner skottstatistiken med 27-16 men lyckas inte utnyttja detta. Floda är giftiga när chanserna ges och det håller inte för FBC att ge dem detta.

Nu väntar nykomlingen Hovslätt nästa söndag och det är bara att knyta näven i fickan och komma igen.

Matchstatistik