Sandra Hawerman show

559

FBC Lerum vinner matchen mot Burås stort med 13-3 och visar mestadels ett strålande spelhumör. Det är tredje segermatchen då tjejerna gör 10 mål eller mer vilket är otroligt imponerande och denna gång gör Sandra Hawerman 7 av dem.

Efter en något sömnig inledning i hemmamötet mot Burås IK vaknade FBC Lerums damer upp i sjätte minuten och därefter var det bara ett lag på plan i första perioden. Bollen fick plockas ut ur Burås mål inte mindre än sex gånger och fyra av dessa mål stod Sandra Hawerman för. De andra två gjordes av Emma Lundblad och Moa Svan. Så länge FBC inte blir nonchalanta och slarvar med passningsspelet är det ett otroligt roligt lag att titta på denna säsong.

I andra perioden gick Burås högre upp i banan och störde FBC märkbart och följden blev lite för många felpass och felbeslut. Inte desto mindre var det ändå Lerum som dirigerade händelserna på plan men Burås ska ha äran för att inte ge upp en sekund. Anna Bergendahl vände bort sin back och drog in 7-0 efter 7.02 och Emilia Johannesson tog vara på en bjudning och stänkte in 8-0, tid 11.01.

Efter en något trög start även i tredje perioden lade FBC in en högre växel när samtidigt Burås inte hängde med i samma grad. FBC vinner den sista perioden med 5-3 och snurrar rejält i anfallszon. Burås får göra tre mål när hemmalaget slappnar av. Sandra Hawerman har rejäl lekstuga emellanåt och står för hela 7 mål och ett assist i matchen. Sista perioden två andra FBC-mål görs av Anna Olsén och Jenny Albin.

Nu väntar Göteborg kommande helg där FBC är storfavorit men helgen därpå – 5 nov kl 15.00 – väntar stormötet FBC Lerum vs Partille i Rydsbergshallen.