Vår Steenhårda back inför Hovslättsmatchen

262
Sebastian Steen har utvecklats enormt denna säsong.

Sebastian Steen gör sin andra säsong i FBC Lerum och har gjort en kanonstart på säsongen. I derbyt fick Sebastian tyvärr gå ut skottskadad innan matchen tog slut. 

Det var många som led med dig på läktaren under derbyt. Hur är läget idag?

Ja det var ett rejält skott på någon av dem ädlare kroppsdelarna. Under kvällen så gjorde det ganska ont, och även delar under nästkommande dag. Men det har gått över nu och jag har inkasserat en suspensoar, så nu ska vi täcka mer skott än någonsin på söndag.

Det var ditt första derby i Rydsberg – hur kändes det?

Så som utgången av matchen blev så blickar man ju inte tillbaka med fröjd på föregående helg. Sen så är derbyn alltid roliga och det var ett bra tryck i hallen. Även kul att det var en liten mindre skara av dem ökända Camp FBC där och drog igång trumman i delar under matchen, vilken skapade ett extra tryck. Surt att inte kunna fullfölja derbyt kan jag tänka mig.

Vad är din kommentar till utgången?

Ja det var riktigt tråkigt. Försökte att kolla ifrån läktaren när jag äntligen kom upp på benen igen, men jag klarade inte av det. Vill vara med på plan och påverka vilket var jobbigt att jag inte kunde när det betydde som mest och matchen skulle avgöras. Floda gör det som de är bra på genomgående under matchen och vi klarar inte riktigt av att förändra när spelet låser sig. Men vi ser fortsatt positivt på fortsättningen av säsongen och det var inte i söndags som den avgjordes. Vi är mer taggade än någonsin inför söndagens match och rejält sugna på att studsa tillbaka.

Personligen så hade det varit gôtt att täcka minst 10 skott varav ett på suspen så att man känner att de pengarna var välinvesterade.

Du har haft en fantastisk utveckling under säsongstarten enligt många. Vad tycker du själv?

Som du säger så har min utvecklingskurva gått spikrakt uppåt under inledningen av säsongen, trots att jag hade ryggproblem under försäsongen. Det är framförallt i defensiven som jag har utvecklats, men kräver fortfarande mer av mig själv när det kommer till den offensiva biten. Varför det har gått så bra är mycket för att jag har fått mera speltid och förtroende från ledarstaben, vilket jag är otroligt nöjd över att jag fått.

Du och Dala är oerhört stabila som backpar – har ni spelat mycket ihop förr?

Vi har naturligtvis spelat tillsammans då och då under tiden i Borås. Men inte speciellt mycket som backpar. Dock känner vi varandra mer än väl och vet hur varandra funkar som människor vilket underlättar på planen. Vårt samspel har som sagt varit mycket bra. Under inledningen av säsongen så tog jag hand om den defensiva delen lite mer och lät Johan springa uppåt i banan på sin kant och göra ”tråkiga” mål låg i bortre hörnet. Men det senaste har vi båda tagit hand om både defensiven och offensiven i nästan lika stor utsträckning, vilket gör oss lite mera oberäkneliga som backpar.

Du är ju en av våra boråsare – hur känns det att se din gamla klubb där de är? De var ju faktiskt tippade på övre halvan.

De har inte haft en så bra inledning på säsongen nej. Mött en del av topplagen men ska man gå till kval som de har satt som officiellt mål så måste man även kunna slå toppkandidaterna. I skrivande stund så ligger de sist på noll poäng, men det finns tillräckligt med kvalité i det laget för att ändra på situationen.

Nu väntar Hovslätt – en helt ny bekantskap. Vet du nånting om dem?

Har ingen som helst koll på dem förutom det man kan se på tabellen. Förväntar mig en tight och jämn match i Ryddan på söndag.

Hur ser det optimala scenariot ut på söndag om du får bestämma?

Det är ju att vi naturligtvis vinner matchen och studsar tillbaka från derbyt senast. Personligen så hade det varit gött och täcka minst 10 skott varav ett på suspen så att man känner att dem pengarna var välinvesterade. Kanske till och med en sorkdödare lågt i mål så att man får göra sin planerade målgest.