Tung förlust i Torpahallen

417
Helena Lindblad kör vidare!

Det var måhända underskattning som lurade när FBC Lerums damer lite oväntat förlorade mot IBK Göteborg i Torpahallen. Det blev uddamålsförlust 4-3 mot ett Göteborg som spelar taktiskt mot ett lite nonchalant FBC.

Det är lite varannan-match-syndrom som FBC Lerums damer visat upp under de sex första matchernna. Antingen gör laget dubbelsiffrigt som i matcherna mot Floda, Guldheden och Burås eller så blir det jämnt som i de övriga tre.

Mot IBK Göteborg ville det sig inte och det funkar inte att slarva som man gör på tre av Göteborgs fyra mål.

Det syntes tidigt att det var något som inte stod rätt till hos Lerum under lördagseftermiddagen i Torpahallen. Redan under uppvärmningen såg tjejerna tempofattiga ut och den riktiga glöden såg ut att saknas. Detta togs sedan med när matchen drog igång. Lerum hade svårt att hitta rätt mot Göteborgs aggressiva press och hemmalaget satte 1-0 efter en omställning via ett långt utkast som gav hemmalaget ett 3 mot 2 läge. Lerum mäktade enbart med 4 skott i första perioden.

I andra perioden så steppade Lerum upp och visade mer vilja. Det blev också en drömstart när Anna Bergendahl snyggt slog in kvitteringen på volley, efter en fin framspelning av Moa Svan. Lerum klarade i mitten av perioden av två boxplay på rad och efter det sista boxplayet promenerade Lina Johansson igenom hela Göteborg innan hon placerade in sitt första mål i seriespelet denna säsong och Lerum tog ledningen med 1-2. Nu var Lerum på gång och skapade ett antal möjligheter att utöka. Så med bara minuten kvar av andra perioden så kvitterade Göteborg till 2-2 efter en miss i ett byte som gav Göteborg fri gata.

Lerum fick en tidig straff i sista perioden. Lina klev fram, lurade ner målvakten och la bollen över henne. Målvakten fick dock precis upp en hand och lyckades styra undan. Lerum fick powerplay, men direkt efter Göteborg blivit fulltaliga så tog hemmalaget ledningen med 3-2. Lerum började nu jaga och skapade fler farliga lägen än i två första perioderna tillsammans och med fyra minuter kvar så kom tillslut kvitteringen när Emma Lundblad resolut tryckte in bollen köksvägen. Lerum var nu redo att ösa på för ett segermål, men då kom istället nästa kalldusch. Bara halvminuten efter kvitteringen så satte istället Göteborg 4-3 när Lerum inte hängde med. Trots en slutforcering så stod sig resultatet och Göteborg vann inte alls oförtjänt.

Skottstatistik:16-23(5-4,6-6,5-13)

goteborgvsfbc