En pinne i slarvig match

400

FBC Lerum får bara en poäng med sig i hemmamötet mot Hovslätt och det beror på att man Hovslätt ställer upp ett kompakt försvar som FBC har svårt att komma genom och samtidigt bjuder man dem på för många misstag vilket straffar sig. 7-7 blir slutresultatet efter full tid och sudden death.

Det är en riktigt pigg start av FBC med några frejdiga anfall och giftiga chanser. 6.02 blir det lite oreda i FBCs försvar vilket Hovslätt utnyttjar och bankar in 0-1 mitt i slottet. FBC kvitterar i 13:e minuten när Niklas Skoglund placerar in 1-1 från slottet, assisterad av Vidar Tirén.

Lagledningen har stuvat om lite i kedjorna och vi ser lite nya, intressanta konstellationer i andra och tredjekedjan. FBC får ett powerplay, 13.53, rörligt men för dåligt med avslut. Generellt ligger Hovslätt mycket lågt i sitt försvarsspel, nästan på halva egen planhalva, och skapar därmed en ordentlig buss att försöka forcera för FBC. När FBC drar på sig en tvåa på Anton Hansén i 16:e minuten utnyttjar Hovslätt detta och gör 1-2. Precis i första periodens sista självande sekunder laddar Sebastian Wathén sin bössa från backposition och dundrar in 2-2, tid 19.58.

FBC har ett stabilt bollinnehav fortsatt i andra periodens första del men märkbart ofta studsar det lite snett och verkar vara lite okoncentrerat. Hovslätt utnyttjar ett av dessa misstag och kommer i en 3 mot 1-kontring som man gör 2-3 på, tid 6.31. När FBC får spela i powerplay igen, 7.57, så har man faktiskt inte så långt i perioden avlossat ett enda skott på Hovslätts mål. I powerplayet får man dock till slut till det och när Vidar Tirén länge och väl får sikta in sig hittar han en lucka i bortre krysset och kvitterar till 3-3. Bara 30 sekunder därefter tar FBC ledningen efter ett mäktigt skott från Sebastian Wathén från mer än halva plan som överraskar målvakten i Hovslätt. Glädje blir inte långvarig utan ett nytt slarv och bortgiven boll ger Hovslätt kontringsläge igen och 4-4 är ett faktum.

Gör vi sju mål ska vi vinna matchen men vi gör för många misstag idag vilket straffar oss ordentligt

Under en sekvens där Hovslätt äger bollen en längre stund lyckas man till slut luckra upp FBC och göra 4-5 efter 15.40. Minuten därefter är det kvitterat igen när kapten Westman styr in Johan Dahlqvists fina skott, 5-5 efter 16.43. Notera att FBC Lerum avlossar totalt 5 skott i perioden – tre av dem blir mål – men det krävs mer avslut för att luckra upp ett tätt Hovslätt.

Den tredje perioden börjar med samma matchbild – FBC har ovanligt svårt att få riktigt flyt i passningsspelet och samtidigt känns det som att Hovslätt får alltmer självförtroende. Men det är FBC som tar ledningen igen och denna gång var det hemmalaget som fick kontra. En läcker macka från Johan Dahlqvist friställer Rickard Westman som kontrollerat placerar in ledningsmål 6-5, tid 6.56. 4 minuter därefter gör FBC ett viktigt 7-5 som kanske parkerar om Hovslätts buss. Vidar Tirén drar iväg en luftmacka från halva plan in i krysset. Lerum kontrollerar sedan händelserna bra fram till 16.51 då Hovslätts bäste för dagen, Andreas Lindholm, hittar en liten, liten lucka i krysset till reducering 7-6. Hovslätt har flyt i detta skede och kvitterar till 7-7 efter 18.25 när man trodde FBC skulle stänga matchen vid 7-5. Tiden rinner ut och sudden death tar vid.

Matchens lirare i FBC Lerum denna dag var Vidar Tirén. Han sa efter matchen: ”Gör vi sju mål ska vi vinna matchen men vi gör för många misstag idag vilket straffar oss ordentligt. Funkar inte mot Partille så det får vi slipa på fram till dess.” 

Matchstatistik