Sudden siar

293
Nu är det derby igen – fast besökarna kommer västerifrån denna gången. Det blir med all sannolikhet väldigt mycket tuffare och vi kan förvänta oss en tight, spännande och rolig match mellan seriens tvåa och trea. Vem tar rygg på serieledande Lindås? Magnus ”Sudden” Sundell har varit i båda föreningarna och ser fram emot matchen.

Äntligen här – derbyt mot Partille har vi sett fram emot sen säsongstarten. Hur känner du inför lördagens match?

Det kommer bli en sevärd match med många individuellt skickliga spelare. Tyvärr har vi fortfarande vår lagkapten sjuk sedan flera veckor tillbaka. Även Elin missar matchen och kommande två pga återbesök hos läkaren. Dessutom drabbas vi av helgarbete, vilket är en stor del till att vi presterat lite upp och ner.

Du har ju erfarenhet från olika ledarroller i båda föreningarna. Om du skulle jämföra FBC o Partille i några korta meningar – vad säger du då?

FBC har en bredare organisation medan Partille har fler med längre erfarenhet av innebandy på elitnivå i sin organisation. Båda föreningarna är proffsiga och välskötta. Det som skiljer dem är att FBC har fler som jobbar med organisationen medan Partille är mer offensiva och duktiga på att marknadsföra sin verksamhet i tidigt skede.

Det har varit toppar och dalar under de första matcherna. Vad är anledningen till det tror du?

Tyvärr har vi inte kunnat matcha fullt lag en enda match pga jobb eller sjukdom, vilket är förklaringen. Ska man vinna en serie måste alla träna och spela varje vecka!

Ni har ju faktiskt spottat in mer mål än nånsin vilket vi inte är vana vid. Är det något ni tränat särskilt på?

Ja, vi bestämde direkt efter förra säsongens kval att vi behövde utveckla ett par områden. Anfallsspelet var ett av dem med kombinationsspel.

Vad kan rydsbergspubliken förvänta sig för matchbild på lördag?

En underhållande match med två bra lag.

Hur viktig är derbyt för framtiden?

Derbyt i sig är inte viktigt för framtiden, men matchen i sig är viktig om vi är Partille ska haka på Lindås.

Om vi vinner – vem blir matchvinnare i FBC?

Sandra!