Partille vann toppmötet i damettan

394
Sandra Hawerman uppvaktades tufft av Partille och fick nöja sig med ett mål.

Det blev Partille som drog längsta strået i damettans toppmöte. En länge jämn match avgjordes i sista perioden då Partille drog ifrån, bl a efter en tveksam 5-minutersutvisning. 2-6 blev det till slut efter periodsiffrorna 1-0, 1-2, 0-4.

FBC Lerum tar ledningen redan efter 2.38 när Sandra Hawerman på patenterat vis rinner genom Partilles försvar och trycker upp 1-0 i krysset. Sedan blir det mycket Partille som vårdar bollen väsentligt bättre än FBC i första perioden. Visst skapar FBC chanser men Partille har de giftigaste och Emilie Andersson får visa sig på styva linan.

I andra periodens första minut gör Caroline Haagensen en stark framstöt på sin vänsterkant och tar sig förbi in i slottet där hon snyggt serverar Emilia Johannesson öppet läge vid vänstra stolpen och hon bombar in 2-0 i nättaket. Partille får sedan ett powerplay efter 3.21 vilket FBC avstyr på ett bra sätt.

7.33 kunde Partille lirka sig in i slottet där lerumbekanta Johanna Andersson lyfter in reduceringen 2-1. Lerum står under den andra periodens första tio minuter upp bra jämfört med första perioden och det är helt jämnt spelmässigt i matchen. Spelet böljar fram och tillbaka och det skapas farliga chanser åt bägge hållen. Tyvärr gör FBC-försvaret en riktig bjudning i periodens sista minut som Partille utnyttjar och Emelie är chanslös på skottet som ger 2-2 – tid 19.26.

Tredje perioden är den andra lik. Partille har lite mer bollinnehav men de klara chanserna är lika vassa och många åt båda håll. När halva perioden gått, 10.31, har Partille vänt och tagit ledningen. 2-3-målet var lite märkligt. Det såg ut som ett slumpskott från högerkanten vid sargen men den rann in under Emelie Andersson. Bara 17 sekunder därefter var det ytterligare ett lite underligt mål som gav Partille 2-4. Minuten därefter har FBC en boll rullande på mållinjen som rullade på fel sida stolpen.

Tyvärr får sedan FBC Lerum en 5-minutersutvisning när Sandra Hawerman skakar av sig en av sina markerande försvarare som är som en ryggsäck på henne och denna faller, tid 12.25. Under det följande powerplayet gör Partille 2-5 efter 13.28. Det blir inget mer mål under den utvisningen som rullade på men när FBC i ett sista desperat försök att komma ikapp tar ut målvakten så passar Partille på att sätta spiken i kistan till 2-6.

Sett till hela matchen ett resultat som inte speglar matchbilden direkt men Partille utnyttjar sina chanser i tredje perioden där man går från 2-2 till 2-6.

Våra tjejer får knyta näven i fickan och studsa tillbaka direkt nästa lördag då Walkesborg kommer till Rydsberg kl 15.00.