Sen kvittering och härlig suddenseger!

457

Det blev en riktig nagelbitare men härlig seger i nya Partille Arena när det var ett efterlängtat derby mot toppkonkurrenten Partille. Matchvinnare blev Mattias Lundberg som dels assisterade till kvitteringen 13 seger från slutsignalen och sen dunkar in segermålet, 3-4, efter 45 sekunder av sudden death. Dessutom uppstod Camp FBC igen och Lerumsfansen hade en klar dominans bland de 732 på läktaren.

Det var ett avvaktande spel som vi fick se i den härliga arenan. Båda lagen vårdade bollen ömt och ville inte låta misstag avgöra. Lerum hade måhända ett lite större bollinnehav men Partille lite giftigare under den första perioden. FBC hade lite svårt att komma underfund med Partilles farliga instick i slottet och det var ett sånt som gav Partille ledningen efter 14.38. FBC var dock vassast i spelet framför mål i denna match och det första exemplet på detta var när Richard Westman slog in returen på Anton Riedens skott i 18:e minuten.

I andra perioden ryckte FBC upp försvarsspelet och tog över allt mer av själva spelet men antalet riktigt heta målchanser var inte högt under hela matchen. Partille tar ledningen igen efter 3.04 men FBC tar ungefär lika lång tid på sig som i första att kvittera. Denna gång genom en precis passning från hörnet in till Mattias Lundberg som petade in 2-2, tid 05.14. Sedan får FBC spela två powerplay under den andra halvan av perioden men inget ger något mål. Skottstatistiken i andra ger en fingervisning om hur spelet såg ut, 5-11 i Lerums favör.

FBC Lerum får en ny chans i början av tredje att spela i numerärt överläge men det blir lite för långsamt och lite för få klara avslut och Partille reder ut stormen för tredje gången. När Partille sen efter nio minuter får chansen i samma spelform blir det klart farligare och trots att FBC klarar det – inte minst genom några vassa räddningar av Oliver Cedergren i målet – så tar det ytterligare någon minut innan FBC får ordning på bytena och kan stabilisera det hela. Efter 16.59 drabbas den månghövdade lerumspubliken av en kalldusch. Ett lurigt backskott skruvar sig in i bortre gaveln till 3-2. Nu är det tungt men en timeout och en sista kraftansträngning gör att FBC parkerar i Partilles zon. Partille får tag på bollen vid ett tillfälle och lobben de chansar på slickar FBC:s tomma målstolpe – på rätt sida. Med bara 13 sekunder kvar är Lerum där igen och vinner närkampens framför mål och Anton Rieden är sist på bollen som ger 3-3.

jag tycker vi dominerar den fysiska matchen och är både starkare och snabbare

Kanske gav det målet det där lilla extra självförtroendet för de rödklädda för man gick målmedvetet framåt i en klar ambition att vinna matchen. Efter bara 45 sekunder är det lerumsspelare som är hetast igen framför mål och matchens gigant, Mattias Lundberg, sätter spiken i kistan och gör 3-4.

img_1071

Mattias Lundberg var klart nöjd efter matchen:”Det är en jämn match där jag tycker vi dominerar den fysiska matchen och är både starkare och snabbare men de är luriga med sina instick och bitvis svåra att få tag på. Vi har ett bra grepp om matchen men ger bort initiativet när vi inte alls får till något av våra tre powerplay. Oerhört skönt att kvittera i slutsekunderna och sen ta bonuspoängen. Jag tycker att vi har samlat ihop till en sån här vändning sett till tidigare matcher där vi tappat poäng och haft marginalerna emot oss istället på samma sätt.”

Sammanfattningsvis är det en jämn tillställning där FBC inte helt orättvist får den extra poängen och det är en skön studs tillbaka efter Hovslättmatchen senast.

Nu gäller det att utnyttja detta momentum och gå in stärkta i hemmamatchen mot Mölndal på söndag kl 16!

Coach Mattis Flodén var också mycket nöjd: ”En underbar känsla! Sett ur FBC Lerums perspektiv visar sig idrotten från sin bästa sida. Känns också väldigt bra att vi bjuder tillbaka till vår fantastiska supportar som ger oss ett härligt stöd matchen igenom. Det var en ytterst jämn match mellan två välspelande och disciplinerade lag. Övergångarna i vårt försvarsspel fungerade inte i period 1 vilket Partille nosade upp på ett skickligt sett. Vi ändrade om ett par utgångspositioner vilket fick bra effekt. Tycker killarna visar stor mental styrka som kvitterar och avgör i förlängning trots att de inte fick powerplayspelet att fungera. Denna gång fick vi utdelning i avgörande moment och det gäller att vara ödmjuk över detta. På lördag laddar vi om med träning och förbereder oss till hemmamatchen mot Mölndal. Men först skall vi njuta en stund över denna härliga seger.”

Matchstatistik