Två dagar kvar tills herrarna äntrar Partille Arena!

260

Efter många säsonger utan dessa heta möten så närmar vi oss ett efterlängtat derby mot Partille – i nya, fräcka Partille Arena! FBC Lerum mobiliserar våra medlemmar och fans för att fylla läktarna och coach Mattias Flodén har fullt upp med att preppa manskapet som ska göra det!

Äntligen dags för Partillemöte igen. Hur känns det?
Det känns bara bra att få möta ett ambitiöst och satsande lag. Partille som förening står för framåtanda och det blir alltid speciella matcher föreningarna emellan, oavsett nivå.

Det var många säsonger sedan när vi spelade i samma serie efter att vi möttes i hissen upp och ner. Vad är din reflektion från åren som har gått sedan vi möttes senast?
Båda föreningarnas representationslag har en liknande historia med en satsning i allsvenskan som inte höll. Min upplevelse är att båda lagen nu bygger hållbart för framtiden och att man vill driva utvecklingen av sporten framåt. Man skall vara ärlig med att det är två lag som är i olika faser då Partille haft mer tid på sig att bygga om med kontinuetet på ledarsidan vilket är viktigt. FBC Lerum har gjort en enorm resa på kort tid efter magplasket förra säsongen. Ny ledarstab, ny verksamhetsidé och en förändrad spelidé med en till stora delar ny spelartrupp. Det skall bli mycket intressant att se lagens styrkeförhållande.

Hur mår truppen?
Truppen mår bra. Vi jobbar mycket för att bli en tight grupp med stark sammanhållning som klarar av att stå pall när det blåser motvind och extra insatser krävs. Bortsett från några otursgubbar så har spelarna hållit sig skadefria och många har utvecklats rejält.

Vi har belyst och tränat extra på ett par detaljer i vårt spel som skall få oss mer oförutsägbara och spetsiga.

Vad har ni fokuserat på sen den något mediokra insatsen mot Hovslätt?
Vi pratade ut grundligt efter matchen mot Hovslätt där vi, för att vara tydlig, svek varandra, våra supportar och alla ideellt arbetande människor som bidrar till att göra våra event till något extra. Inget lag har marginaler att tulla på arbetsinsats och taktisk disciplin vilket vi fick erfara med dunder och brak. Som lag får vi vara tacksamma att vi fick med en poäng efter en medioker och osynkad prestation. Spelarna har efter samtalet svarat upp med fokusering, ärlighet och hårt arbete på träningarna. Vi har belyst och tränat extra på ett par detaljer i vårt spel som skall få oss mer oförutsägbara och spetsiga.
Dessa detaljer har sedan säsongstart ingått i vår åtgärdsplan men efter matcherna mot Floda och Hovslätt blev det akuta förbättringsområden som vi behövde ta i per omgående.

Några ändringar i uppställningen på torsdag?
Laget tas ut imorgon. Några förändringar kommer det bli.

Någon som ser extra het ut?
Vår oranga femma har växlat upp som enhet där varje del av femman numera sitter ihop på ett bättre sätt.

Hur känns det att få kliva in i en ny arena som ni gör på torsdag?
Ett privilegium att innebandyn flyttat in i en påkostad arena. Under mina 30 år i sporten har jag gått från kylslagna och fuktiga barracudatält till lyxiga Partille Arena vilket beskriver den enorma resa innebandyn har gjort. Personligen längtar jag till 2018 då jag kan kliva in i arenan vid Dergårdsområdet och Lerums gymnasium.

För- eller nackdelar att spela i en helt ny arena, och en otroligt stor sådan?
En fördel för båda lagen, skulle jag säga. Men framförallt en förmån.

Vad tror du om matchbild?
Svårt att säga. Det är två spelande lag som möts så de defensiva momenten kommer fälla avgörande. Vi behöver vara noggranna med bollen och jobba hårt i defensiven.

Tack Mattis och lycka till!