Frågestund med matchvinnaren

246
Omöjlig att ta bollen ifrån. Foto: Thorbjörn Grindhage

Han är själva sinnebilden för hur en lagspelare som alltid ger 100% ser ut. Han är nästan omöjlig att ta bollen ifrån även om motståndarna klättrar på honom. Han avgjorde derbyt i sudden och stod för 2 mål och en assist – Mattias Lundberg!

Vi tar om det igen – hur gött var det att avgöra mot Partille?
Det var naturligtvis skönt. Att vända på det sätt vi gör i slutsekunderna ger bra med luft under vingarna inför fortsättningen.

Din spelstil är ju helt unik. Har du någon förebild i innebandyvärlden?
Nej det kan jag inte påstå. Sådana plockar man ofta upp när man är yngre. Då kände jag knappt till några andra innebandyspelare än de utanför mitt eget lag. Det var mest fotboll och hockey som gällde.

Finns det något som kan uppröra dej under en match?
Det finns mycket, framförallt när jag/ vi själva inte gör och presterar som vi ska. Ibland även motståndare och domare som ”beter sig”. Däremot har jag aldrig haft något behov av att uttrycka den frustrationen utåt. Det ger mig ingenting att gapa och skrika eller käfta emot. Lärde mig ganska snabbt att det inte leder till någonting. I alla fall inget positivt.

När var du senast utvisad?
Det var för några matcher sedan bara. Kommer ej ihåg vilken.

Hur gör ni för att ladda om efter en sån derbyseger?
Det blir inga problem. Vi har tre raka matcher utan 3-poängare så tändning förutsätter jag finns hos alla. Vi tränar lätt idag, lördag, och tar det därifrån.

Vad bidrar du helst med på söndag?
Allt jag kan för att vi ska få med oss 3 poäng.

Vad har du för åsikt om Mölndal?
Vet väldigt lite om dem. Tror aldrig jag mött dom på seniornivå. Någon sa att de spelar fysiskt.

Resultat?
6-3