Tre poäng för damerna

237
Lina Johansson i förgrunden framför ett samlat FBC-gäng.

Lerum fick med sig tre poäng i hemmamötet mot Walkersborg trots att laget inte nådde sin fulla potential under matchen. Lerum hade problem att driva upp tempot under stora delar av matchen. Det blev ändå seger med 3-2, en viktig sådan efter två raka förluster.

FBC Lerum inledde hemmamatchen mot Walkersborg starkt. Laget rullade runt bra, men kanske gick det lite för lätt för efter halva perioden så tappade laget tempo och Walkersborg bet sig fast. Innan det han dock Moa Svan göra 1-0 efter att hennes skott styrts in på en motståndarklubba. Det blev periodens enda mål.

I den andra perioden så startade Lerum bra och fick återigen igång farten i spelet. Detta gjorde att laget fick med sig ett tidigt powerplay och precis när Walkersborg blev fulltaliga så prickade Anna Bergendahl in 2-0. Lerum såg efter målet återigen lite bekväma ut och Walkersborg lyckas efter 7.36 reducera till 2-1. I mitten av perioden så bjöd dock ungdomsfemman oss på ett riktigt delikat mål när man sågade sig igenom Walkersborg med ett fint passningsspel, innan Anna Bergendahl petade in bollen helt ren på bortre stolpen.

I tredje perioden började Walkersborg se trötta ut, trots detta så lyckades gästerna reducera till 3-2 med halva perioden kvar. Lerum skapade ett antal lägen att döda matchen, men bollen ville inte in bakom en duktig bortamålvakt och 3-2 stod sig matchen ut.