Frustration och stor dominans

388
Arkivbild på Vidar Tirén. Foto: Thorbjörn Grindhage

FBC Lerum dominerade stort i matchen mot Mölndal hemma i Rydsbergshallen men det är ändå Mölndal som går segrande ur striden med 2-5 som inte på något sätt speglar matchen. Mölndal utnyttjar de chanser man får och försvarar sig sedan väl.

Mölndal chockstartar matchen genom att måla redan efter 17 sekunder då en mölndalsspelare bågar och hittar en lucka som han gör 0-1 på. FBC har sedan i tredje minuten ett riktigt fint anfall där Mölndal är på läktaren men på ett mirakulöst sätt viftar lerumsbekante Mats Fagerberg i Mölndalsmålet ut bollen som var på väg att segla in. Mölndal får ett powerplay efter 8 minuter som dock är uddlöst. Mölndal är giftiga i sina kontringar men FBC har bollinnehav och rullar runt utan att komma till riktigt farliga lägen. Förstafemman skapar ofta lite extra tryck och det ges kontringschanser när Mölndal pressar högt. Precis i slutskedet skapar FBC en kanonad mot Mölndal men de lyckas freda sig.

Stor frustration i FBC Lerum som dominerat totalt i matchen men som inte lyckas få hål på bortalaget.

I andra perioden gör FBC Lerum en bra start mot ett Mölndal som backar ner något i sitt försvarsspel. FBC har ett högre bolltempo och ett lite mer kreativt passningsspel men det är ändå Mölndal som gör 0-2 då det såg ut att finnas lite luckor i täcket framför mål. Kort därefter gör Mölndal även 0-3 mot ett chockat FBC när ett dragskott från halva plan letar sig in i krysset bakom Viktor Wedlin i Lerums mål, tid 7.34. FBC går direkt ut i nästa möte och skapar ett mäktigt tryck men det vill sig inte. Halva matchen har gått utan ett FBC-mål…ovanligt. FBC får sedan ett powerplay efter 11.18 och efter en minut i detta gör Lerum sen äntligen sitt första mål när Vidar Tirén flippar fram bollen till Richard Westman som bankar in bollen vid stolpen. Matchbilden fortsätter, stort bollinnehav för FBC och ett tight Mölndalsförsvar. 15.37 närmar sig FBC lite till när Johan Dahlqvist gör ett patentmål, ett dragskott som letar sig in till 2-3. Nu känns det bra men en snygg flippass och ett volleyskott därpå ger 2-4 efter 16.28.

FBC Lerum går ner på två femmor och i början av tredje är det bara ett lag på plan. FBC spelar nu mycket bra och det är ständigt farligt i Mölndals försvarszon. Mölndal får lite andrum när FBC drar på sig en tvåa efter 10.05. Tyvärr får de också utöka till 2-5 i sitt powerplay när tiden är 11.36. Stor frustration i FBC Lerum som dominerat totalt i matchen men som inte lyckas få hål på bortalaget.

Matchens lirare i matchen blir Vidar Tirén i hemmalaget och målvakt Mats Fagerberg i Mölndal.

Matchstatistik