Oliwer – en av våra starka burväktare

220

Ett lag har en ruskigt positiv trend – det andra har en mer ojämn form. Det är gästande Pixbo och hemmalag FBC Lerum vi talar om och en av de viktigaste utposterna har vi längst bak. Oliwer Cedergren är tillsammans med Viktor Wedlin kanske seriens bästa målvaktspar och att FBC Lerum har minst antal insläppta mål ligger de mycket bakom.

Minst antal insläppta mål i serien men ändå bara femma. Hur ser du på det?

Jag ser det som att vi har något bra att utgå ifrån, samtidigt som vi måste vara hetare när vi väl kommer till lägen. Det är just den där lilla extra skärpan som saknats.

Det måste varit frustrerande i söndags mot Mölndal eller?

Jag spelade inte matchen själv, så frustrerande vet jag inte. Men det var ingen bra match från vår sida. Vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna men fick inte in bollen helt enkelt. Samtidigt som jag tycker Mölndal gjorde det bra.

Det är tuff konkurrens mellan Viktor och dig. Vad avgör vem som ska stå?

Oftast vem som vart hetast i veckan. Jag och Viktor har ju ganska olika spelstilar och ibland kan det vara bra att matcha, så det händer att vi har dialog om sådant under veckan.

Hur upplever du konkurrensen?

Den är bra! Viktor är en jävligt skön grabb och dessutom en riktigt bra målvakt. Det gör att man måste komma med inställningen om att alltid göra sitt bästa på träning. Vi är båda två måna om att laget ska gå bra, så vi stöttar varann i situationen.

Två matcher kvar innan serien vänder och ser man på närmaste fyra motståndarna borde poängskörden bli klart bättre än senaste fyra, eller vad tycker du?

Ja, målet är ju kval. Det är ju en tokjämn serie och i den här serien kommer ingenting gratis. Det gäller att vi kommer väl förberedda, oavsett motstånd.

Nu möter ni Pixbo som vunnit de fem senaste på samma poäng som FBC. Vad har du att säga om dem?

Ska jag vara ärlig vet jag inte alls mycket om lagen i den här serien, likaså Pixbo. Ser i statistiken att de är lite som oss, snåla framåt och bakåt.

Vad måste funka bättre än senaste tiden, bortsett från Partille?

Jag saknar lite ”killer instinct” i våra avslut. Vi kommer ofta fram till bra lägen men har, i mitt tycke, inte förvaltat dem. Sen är det lite smådetaljer i basic-grejer. Vi måste helt enkelt bli mera noggranna i allt vi gör.

Resultat?

6-3

Lycka till, Oliwer!