Moa Svan inför tuffaste matchen

722
Moa Svan, längst till vänster, är ytterligare en av våra talangfulla 99:or.

Nu väntar kanske tuffaste matchen hittills denna säsong för vårt damlag i div 1 – om inte den tuffaste på hela säsongen. Lindås är helt utan poängförlust hittills och dessutom bortamatch.

Vad känner du inför detta, Moa?

Matchen på söndag kommer bli jämn samt tuff och det är ett taggat FBC Lerum som kommer stå på planen. Det ska bli en otroligt kul match att spela och att Lindås är ett obesegrat lag gör det bara att man blir ännu mer taggad.

Vad vet du själv om Lindås?

Jag är inte så insatt om Lindås som lag utan det enda jag vet är att de är ett starkt och vasst lag.

Spelet har hackat lite senaste tre matcherna men ändå tre sköna poäng i helgen. Vänder det och spelet flyter nu på söndag?

Senaste matcherna har vi inte kommit upp i vår högsta nivå utan det har svajat en del på grund av olika anledningar. Matchen mot Walkersborg förra helgen var ingen bra match av oss i helhet men vi går segrande med 3 poäng. Inför helgens match har laget i veckan slipat på detaljer och det har sett riktigt bra ut. Alla i laget är taggade att komma på rätt spår igen och jag tror absolut att Lindås matchen är rätt match för detta.

Vad säger du om dina första 8 matcher själv? Du har gjort 3 mål och 4 assist som center.

Centerpositionen är ny för mig men även den position som jag känner mig mest bekväm på. Jag har fortfarande detaljer som jag själv anser att jag måste utveckla och detta får jag hjälp med i både klubblaget och på NIU i skolan. Överlag har jag tyckt att den del av säsongen som gått har varit väldigt utvecklande och rolig då jag fått mer förtroende samt speltid. Mål är alltid kul att göra och det känns skönt att det lossnar men assist är alltid roligare att göra!

Nu har ni fått tillskott av Nina Olsson också dom är tillbaka. Har det påverkat truppen?

Nina är en rutinerad och skicklig spelare som tillför stabilitet och trygghet i laget som jag anser är en viktig faktor i laget.

Hur mår laget i dagsläget – ställer vi bästa lag på benen?

I dagsläget har vi en go stämning i laget och vi jobbar ständigt framåt för att nå våra mål. Jag anser att alla spelarna är heta samt taggade och i slutändan är det upp till tränarna att ställa det bästa laget på banan.

Vad är viktigast att sätta mot Lindås?

Mål ????
Att vi jobbar och sliter som ett lag tror jag kommer vara den avgörande faktorn.

Till slut – resultat?

Det kommer vara en tät match men vi vinner med 5 – 3.

Lycka till, Moa!