Förlust – trots en stark insats i toppmötet

291

Trots en stark insats i bortamötet mot obesegrade Lindås så blev det förlust för Lerum. Lerum hade ledningen vid två tillfällen i matchen, men i tredjeperioden så var Lindås för dagen starkare och tog alla tre poäng. 

Toppmötet mellan Lerum och Lindås startade i ett rasade tempo där Lerum i den första perioden var det bättre laget. Lerum fick en tidig ledning när Anna Bergendahl vände bort sin försvarare och serverade Sandra Hawerman öppet mål till 0-1. Det fanns bud på fler mål för Lerum som stora stunder fick bra tryck mot Lindås och kunde rulla runt i anfallszon. Efter 11.30 så kvitterade ändå Lindås när en av deras duktiga skyttar placerade in bollen i bortre hörnet från sin backposition. Lerum klarade sedan av ett boxplay mot slutet av perioden och 1-1 stod sig till pausvila.

Lerum gjorde på nytt ett tidigt ledningsmål när Sandra tidigt i andra perioden pressade högt, vann bollen och hittade in till Helena Lindblad i slottet som tryckte in 1-2. Glädjen blev dock kortvarig när Lindås bara 20 sekunder senare kvitterade efter att Lerum inte fått bort bollen från eget slott. I mitten av perioden så tog Lindås sedan ledningen för första gången i matchen när de slog in en retur. Lerum gav sig dock inte utan Lina Johansson sattes upp som forward och där behövde hon bara några byten innan hon satte ett inspel mot Nina Olsson. Bollen gick dock inte fram, utan styrdes in via en Lindåsklubba till 3-2. Mot slutet av denna perioden så var det Lindås tur att klara av ett boxplay och det var ett fortsatt likaläge efter period 2.

Lerum fick en mardrömsstart på tredje perioden. Lerum tappade bollen i uppspelsfasen efter bara några minuter och Lindås vände spelet snabbt. På returen så slog man in 4-3 och tog på nytt ledningen. Bara minuten efter målet så drabbades Lerum av en utvisning, efter att ha varit för många spelare på banan. I det efterföljande powerplayet så imponerade Lindås och spelade riktigt bra innan de bombade in 5-3 i krysset från nära håll. Innan Lerum hunnit hämta sig hade Lindås hunnit med att göra 6-3. Lerum repade nytt mod, ordnade ett powerplay och hade inte givit upp. Spel 6 mot 4 i powerplayet, men Lerum fick inte in bollen. Mot slutet kom också ett sista tryck med spel 6 mot 5 i drygt tre minuter, men Lerum fick inte in någon mer boll, utan Lindås höll undan och vann matchen. Lerum är nu 5 poäng från kvalplats i och med att Partille vann sin match och tvingas nu jaga toppduon.

Tränare Christoffer Sturesson efter matchen:
Vi är otroligt nöjda med lagets prestation i stora delar. Framförallt i de första två perioderna. Då visar vi prov på ett fantastiskt tålamod att vänta in rätt lägen både i presspelet, uppspelsfasen och i anfallszon. Vi spelar stora stunder uppoffrande och täcker ner Lindås skott vid flera tillfällen. Såklart att det sedan är en besvikelse med förlust. Det är några moment vi behöver jobba med och kommer göra det under kommande veckor. Det är många matcher kvar och möjligheterna till kval är fortfarande stora. Vi kommer ta det match för match och poäng för poäng. Besvikelsen över förlusten får smälta in och lägga sig. På måndag så blickar vi fram emot mötet mot Kungälv och viktiga tre poäng.