DJ-JAS fortsätter sin positiva trend

97
Foto: Martin Wallén

Lerum har sett allt starkare ut i DJ-JAS den senaste tiden och Lindås väntade hemma i Rydsberg under fredagskvällen. Lindås hade inför denna match spelat jämnt med de flesta lagen, men inte fått med sig resultaten. Även i denna matchen skulle de visa sig streta emot bra.

Lerum startade klart bäst i matchen och bjöd på fina kombinationer som gjorde att laget kom till farliga avslut. 3.03 in i matchen så mötte Emma Lundblad en boll i mitten som hon styrde ut till Sandra som inte tvekade utan tryckte in 1-0. Tre minuter senare så var det Anna Bergendahls tur att möta i mitten och styra ut bollen till Moa Svan som rundade sin back innan hon satte 2-0. Första tio minuterna är Lerum väldigt bra, men sedan såg laget ut att slappna av och tappade kommandot. Det resulterade i att Lindås kunde reducera mot slutet av perioden.

Lerum rivstartade även i andra perioden och Cajsa Reutberg tryckte från sin backposition in 3-1 efter en fin krosspass från Sandra. Mot mitten av perioden ökade sedan Sandra på till 4-1 innan Lindås reste sig på nytt och reducerade. Lagen gjorde ytterligare varsitt mål i perioden och vi gick till pausvila med Lerumsledning 5-3.

Lerum drabbades av en tidig utvisning i sista perioden och i det efterföljande powerplayet för Lindås så reducerade gästerna till 5-4 efter att bollen oturligt styrts in på en Lerumspelare. Lerum svarade direkt genom att Saarinen fick ett pass in i slottet där hon avslutade direkt till 6-4. 7-4 gjorde Lerum i powerplay och avgörande 8-5 kommer mot slutet av matchen. Lite Lerumslarv gjorde att Lindås kunde peta in en boll till i slutet och det blev hemmaseger med 8-6.

Nu återstår en match innan jul borta mot Zenith. Då både Pixbo och Hovslätt tappat poäng så är nu kampen om ett avancemang vidöppet och kan Lerum fortsätta den positiva trenden kan det gå vägen för tjejerna.