Mörk lördagskväll i Mölnlycke

250

Det blev en mörk lördag för damerna när de gästade Pixbo och Wallenstamhallen. Laget var i behov av poäng för att inte tappa kontakten med toppduon Partille och Lindås. Pixbo ville dock ta tredjeplatsen från Lerum och stod för en stark insats när de välförtjänt tog tre poäng.

Lerum hade från start stora problem med Pixbos försvarsspel och kom inte organiserat upp i anfall. Istället kontrollerade Pixbo mest boll i inledningen och tog ledningen efter bara två minuter när de lite för enkelt tryckte sig in på förstastolpen och sedan även kunde tryckte in en retur. Pixbo fortsatte ha kommandot och kunde efter 6.43 öka på sin ledning till 2-0 när Lerum slarvat med ett offensivt frislag, tappat boll och bjudit Pixbo på ett friläge. Lerum arbetade sig in i matchen allt mer och efter att ett boxplay avklarats mot slutet av perioden så bjöd Lerum på en snygg frislagsvariant där Helena Lindblad var sist på bollen och reducerade till 1-2.

Lerum inledde andra perioden med ett boxplay efter att Sandra Hawerman åkt på en utvisning med bara 4 sekunder kvar av första perioden. Laget hade inga större problem att klara av utvisningen och Sandra hann precis komma in från botbänken innan hon fick bollen på mittplan och tryckte in kvitteringen. Lerum tog nu tag i matchen och tryckte ner Pixbo ordentligt. Laget skapade ett antal lägen för ett ledningsmål men Pixbo rädde ut stormen och tog time out. En time out som blev väldigt lyckad för efter den så satte Pixbo högsta fart på nytt och gjorde 4 raka mål. Lerums tur att ta time out och det resulterade i att Lerum avslutade perioden starkt med två snabba mål och bud på mer.

I sista perioden syntes det tydligt vilket lag som var hungrigast för dagen. Pixbo gör 3 mål på de första fem minuterna och gick till en 9-4 ledning. Återigen så vaknade Lerum försent och efter målen så lyfte sig laget. Ett mål i powerplay med 11 minuter kvar gav hopp och laget öste på framåt. En storspelande hemmamålvakt stoppade dock Lerum som trots mängder med målchanser stannade på 5 mål i denna matchen. Pixbo ordnade 5-10 i slutet vilket blev slutresultatet.

När också Partille vann i toppmötet mot Lindås så blir det en tuff vår för Lerum att nå kvalplats nu när serien vänder och laget möter Kärra borta kommande söndag.