Seger i omstarten mot Kärra

121

Efter en svängig och ojämn höst där damerna fått varierade resultat med sig, så har Lerum hamnat efter toppduon och kvalplatser. Det var under söndagen dags för serien att vända och det gjordes borta mot Kärra, ett lag som Lerum vann mot i premiären efter förläning.

Lerum startade matchen starkt och tog ett tidigt kommando. Kärra försökte pressa högt, men Lerum spelade smart och hittade förbi Kärras press med ett fint passningsspel. När klocka närmade sig tre minuter så hittade Sandra Hawerman fram med en passning till Sofie Ryynänen som inte gjorde något misstag utan satte sitt första A-lagsmål till 0-1. Lerum såg ut att ha bra koll på matchen och laget höll Kärra borta från de farliga lägena samtidigt som man fortsatte hota själva. Mot slutet av perioden så fick Lerum chansen i powerplay och var vid flera tillfällen nära att utöka ledningen här. Det sista som hände i första perioden var att Sandra fick ett friläge som Kärramålvakten tyvärr räddade.

Lerum fortsatte trycka på i andra perioden och skapade gång på gång oreda i Kärraförsvaret. Istället för en utökad ledning så kom istället en kvittering när hemmalaget tryckte in en retur till 1-1. Lerum svarade dock genast när man vann bollen högt och Anna Bergendahl placerade in 1-2. Efter målet tog Lerum över spelet fullständigt. Kärra försökte störa Lerum som gång på gång spelade bort Kärra pressen och kom tillsammans upp i anfall där det skapades målchanser, Lerum hade dock svårt att få in bollen. Lerum gjorde ändå 1-3 mot slutet av perioden och det var Sofie som ordnade sitt andra mål för kvällen, återigen framspelad av Sandra.

Kärra gjorde en anstormning i början av tredje perioden och satte allt på ett kort. En otroligt aggressiv press skapade problem för Lerum som dock försvarade sig med bravur och det som slank igenom avstyrde Emelie i Lerumsmålet utan problem. Kärrapressen kom efter en stund av sig och Lerum började ta över spelet igen några minuter in i perioden. Efter halva perioden så tryckte sig Helena Lindblad fram och sköt. Skottet tog i täck, men på returen så höll sig Anna framme och tryckte in 1-4. Sofie fullbordade sedan sitt ”hat-trick” när hon med fyra minuter kvar på egen hand tryckte sig förbi sin motståndare och öste in 1-5. Kärra snyggade till resultatet när Lerum blev lite passiva mot slutet av matchen. Det var inte mycket att snacka om utan segern var odiskutabel och rättvis. En skön start på andra halvan av säsongen för damerna.