Nalleregn igen och Fri entré på lördag!

208

När vårt damlag möter Guldheden i den sista seriematchen innan jul, 17:e dec kl 16.30, arrangerar FBC Lerum också Nalleregn för andra året i rad. Vi uppmanar alla att ta med ett kramdjur till Rydsberg. När FBC Lerum gör sitt första mål kastas alla nallar in på plan och dessa samlas ihop för att skänkas till välgörande ändamål i samarbete med Julgåvan i Lerum.

Den här aktiviteten har sin början i Kanada där Calgarys hockeylag vid ett nalleregn lyckades samla ihop runt 20 000 gosedjur. Vi tror kanske inte att vi når den mängden men vi hoppas på massor av gosedjur!

Dagen till ära är det fri entré till matchen men en frivillig entréavgift går att lägga och alla entréintäkter skänks bort. Saknar man gosedjur att kasta in finns det att köpa i entrén – också denna intäkt går naturligtvis till en god sak.

logga1I samband mer årets Nalleregn på lördag så har FBC Lerum även i år valt att samarbeta med Julgåvan som är ett lokalt projekt i Lerum som stöttar ekonomiskt utsatta familjer inom kommunen. Julgåvan hjälper dessa familjer att kunna få fira jul med lite mat och julklappar trots att de har en ekonomisk svår situation och knappt får ihop sin vardag. I år är det 33 familjer med totalt 60 barn som kommer få hjälp av Julgåvan. Fem utav dessa familjerna kommer också få hjälp med skuldsaneringsansökningar via Insolvens Väst som hjälper överskuldsatta.

Nallarna kommer först och främst bli julklappar till dessa barn, men också skänkas till Kvinnojouren i Alingsås/Lerum som hjälper utsattas kvinnor och deras barn.

Kom till matchen på lördag och var med och stötta Julgåvan och dess arbete.

Vi hoppas att så många medlemmar som möjligt tar sig till Rydsberg för att skapa en härlig stämning i hallen! Det är bara någon enstaka barn-/ungdomsmatch som spelas denna sena lördagseftermiddag.