Stabil seger i Borås

531

Det var omstart och samtidigt sista matchen innan ytterligare ett längre speluppehåll när kosan gick mot Borås. Ett Borås som har gjort ett rejält trendbrott och senaste 5 matcherna har laget tagit 13 av 15 poäng. Tufft för FBC men det blev ändå en stabil seger med hela 3-9 (1-1, 0-4, 2-4).

Första perioden var jämn och FBC var inte riktigt närvarande där.

Andra perioden var däremot en av säsongens bästa och FBC spelade ut fullständigt och Borås hade inget att säga till om. FBC vinner den med 0-4 och skapar ett betryggande avstånd inför sista perioden.

Det blev en lite grisig sista period som tyvärr gav skador på FBC-spelarna Anton Hansén och Richard Westman. Borås som redan innan matchen utlovat en tuff tillställning reagerade negativt när FBC:s ledning blev ointaglig. Anton fick axeln ur led efter en ful tackling och blir borta några veckor. Richard klarade sig med hjärtat i halsgropen – en tuff tackling som kunde gett en allvarlig skada och som gav en 5-minuters utvisning på Boråsspelaren.

Nu har FBC 26 poäng på 12 matcher och placerar sig som tvåa i tabellen när det nu är uppehåll igen innan Backadalen kommer till Rydsbergshallen den 5e januari.

Målgörare i matchen var Anton Rieden 3, Niclas Skoglund 2, Erik Ström, Pontus Persson, Rickard Westman och Mattias Lundberg 1 vardera.