Största segern någonsin

494

Det var kattens lek med råttan när FBC Lerums damer mötte Guldheden i Rydsbergshallen denna lördagskväll. Efter en något trevande första period – i alla fall målmässigt – lossnade det totalt i de andra perioderna och till slut blev det jordskredsseger 19-2 efter periodsiffrorna 3-1, 9-1, 7-0.

Ja, det var spel mot ett mål förutom de gånger Guldhedens bästa spelare, Annelie Westlund, gavs utrymme i anfallszon. Det som var glädjande var att FBC lyckades behålla skärpan hela matchen och verkligen fokusera på att nyckla upp den täta buss som Guldheden parkerade framför mål Det var massor av utsökta kombinationer och mål och de som strålade extra var notoriska poänggöraren Sandra Hawerman som gör 6+6 poäng i matchen och Emma Lundblad som gör 6+1 poäng. Det fanns dock inte en enda sak att kritisera denna klang- och jubelföreställning som dessutom kryddades av Nalleregnet som drog massor av publik och barn som kastade in hundratals gosedjur vid FBC:s första mål.