FBC Lerums årskrönika 2016

262

Det lackar mot jul och lite ledighet efter ett kalenderår av innebandy för alla våra medlemmar, ledare, funktionärer m fl. Vid julbordet på Aludden gjorde vi en tillbakablick på 2016 vilket vi även vill återge här på hemsida.

Året börjar som vanligt med mycket cupspelande för våra lag i Gothia Cup och Storvreta Cup. För tre stycken FBC-are blev det långresa och spel för Göteborg i Distriktslags-SM – Sandra Hawerman, William Lillienberg och Erik Ström.

Under sportlovet arrangerade P02 Tigers en egen, uppskattad turnering i Hjällsnäshallen. Samtidigt engagerade Sportlovscampen och Öppet Hus många innebandyspelare i Rydsberg.

Herrlaget fick ett mycket tidigt nyförvärv i Umeås Vidar Tirén som signade redan innan säsongen tog slut.

Div 3 Herrar gjorde en kanonsäsong, avancerade en division och mötte alla gamla världsstjärnor i Partille i ett toppmöte då bl a Niklas Jihde gjorde ett enstaka inhopp i seriefinalen.

Damerna gick som tåget under säsongen och i sista seriematchen räddade man kvalspel med 5 sekunder kvar mot Pixbo. Där mötte man det betydligt mer rutinerade laget Nykvarn och förlorade i två matcher. Trots förlusten blev det div 1 isf div 2 med anledning av serieomläggningen. Samma dag som damerna grejade kvalspel blev den allsvenska sortin för herrarna ett faktum trots ett massivt stöd från Camp FBC.

Under våren genomfördes Billotteriet i klubben med en strålande insats men frågan är om det var för sista gången. Höstens försäljningsaktivitet blev istället en gammal klassiker – Bingolotto med kalendrar och uppesittarlotter.

FBC Lerum tog ett intressant initiativ i att arrangera ett duathlon i Lerum – Lerum Challenge – som tyvärr fick ställas in för tillfället pga ogillande markägare.

Våra JAS-killar avancerade till play-off från juniorallsvenskan men åkte där ut mot Pixbo.

Christoffer ”Lövis” Lövström gjorde imponerande 100 poäng i div 4 och laget avancerade till div 3.

FBC Lerum hade som vanligt flest löpare i Lerums loppet och tog hem priset för tredje året i rad.

Welcome cup arrangerades i Lundbystrand – vårt nya integrationslag deltog för första gången.

Vårt div 3-lag på herrsidan gick upp till iv 2 och vi var, pga nya regler inom GIBF, tvungna att lägga över detta lag i vår nystartade syskonförening FBC Aspen.

Omsättning bland både spelare och ledare, efter den allsvenska sortin, innebar mycket arbete för alla men samtidigt en sund omstart i div 1.

Bagheera hade sin fantastiska avslutning 1 maj där många minns Theo som i början av säsongen spelade innebandy i rullstol men nu sprang med sina nya ben.

I slutet av säsongen är det massor med cuper för våra barn- och ungdomslag i Örebro, Gbg, Mölndal och Varberg.

FBC Lerum pumpade under året ut en massa podcast med Peter Gyllander som intervjuare.

Klubbmästerskapet arrangerades 15 maj med massor av innebandyspelare som i mixade lag spelade småmålsspel.

Vi hade ledarträff med två SSL-spelare Oscar Eriksson-Elfsberg och Julia Larsson som dragplåster i slutet av maj.

Vid årsmötet i juni var det dags att tacka av några av styrelsens ledamöter och summera säsongen som gått.

Försäsongen började tidigt på sommaren för våra senior- och juniorlag.

Under sommaren hade F00/01, P01 och P02 Tigers ett fantastiskt Pragäventyr under en vecka med massor av medresande supportrar. Alla lagen gjorde strålande insatser.

I och med Summercamp började säsongen smyga igång för våra ungdomslag och samtidigt gjorde herr- och damlagen plus några andra insatser på Way out West.

www.innebandy.se uppmärksammade i ett stort uppslag två dagar i rad vår innebandyskola Bagheera.

Camp Endorfin arrangerades den här säsongen på hemmaplan – med mixedmatchen som ett mycket roligt inslag förutom kickoffen, disco och a-lagsledda träningar.

Försäsongsturneringarna Bästcupen m fl fylldes med FBC-lag som fick fina placeringar – tre silver!

På hösten börjar det hända saker på allvar i arenafrågan – kommunen tar fram skisser och håller dialogmöten. Det finns något att ta på äntligen!

Vår föreningsutvecklare Johanna gick mot nya äventyr och FBC fick Christoffer ”Sture” Sturesson som ny föreningsutvecklare.

Nytt lag för i år – JAS för tjejer födda 98 och senare – körde igång seriespelet mot i många fall äldre spelare. Samarbetet med Floda i Herr JAS fortsätter.

I oktober genomfördes fotografering av alla spelare och ledare.

First League startar – Göteborg är först ut med detta initiativ för sex lag. Vårt integrationsprojekt får mycket uppmärksamhet och stipendier för att stötta verksamheten.

Vi arrangerar SSL Elit Camp och höstlovscampen under höstlovet.

Inför herrderbyt mot Floda gjorde välkände Viasatkommentatorn Niklas Holmgren ett roligt inslag om den kommande matchen där han siade att Pontus Persson på den bortre skulle vara skillnaden.

Vi började testa att Livestreama våra matcher och erbjöd utbildning för alla lag för att själva kunna sända live.

Båda representationslagen ligger i topp i sina tabeller – herrarna på kvalplats och damerna på tredje plats.

I höstsäsongens sista dammatch arrangeras Nalleregn för välgörande ändamål och nästsista dagen på året är det Back2Basic med nyheten Back2Basic Teens samma dag.