Pliktskyldiga 3 poäng mot Backadalen

498
FBC:s herrar kravlade sig upp och vann till slut med 7-3.

Det var rejält ringrostigt i FBC Lerums herrlag på trettondagsafton när nästjumbon Backadalen gästade Rydsbergshallen. FBC ska vinna en sån här match alla dagar i veckan men idag blev det väsentligt tuffare än väntat när man till slut ändå vann med 7-3 efter periodsiffrorna 2-1, 1-1, 4-1.

Trots skottskillnad på 12-4 i första perioden var det en tämlig lam period där matchtempot aldrig tog fart. Lerum hade stort bollinnehav men Backadalen tilläts komma till ett gäng farliga chanser och reducerade även FBC tvåmålsledning som Pontus Persson och Anton Rieden fixat under första 10 minuterna i de två powerplay man bjöds på.

Andra perioden är tyvärr även den riktigt trött med FBC-ögon sett. Det tog 6-7 minuter innan FBC ens hade skott på mål och när väl det skedde kontrade Backadalen på målvaktsräddningen och kvitterade till 2-2. Det kändes som att hemmalaget spelade med treans växel i och då hängde Backadalen med och kunde till och med utjämna spelet på plan. Efter halva perioden hade bortalaget avlossat dubbelt så många skott mot mål än FBC… 3-2 kom förlösande efter 12.58 när bollen studsade fram och tillbaka och målet slogs in av Niclas Skoglund.

Niclas Skoglund grattas av Fredrik Bäckman efter sitt 3-2-mål.
Niclas Skoglund grattas av Fredrik Bäckman efter sitt 3-2-mål.

Tyvärr blev det inte bättre av det utan tvärtom kändes det som det blev en injektion i bortalaget som skapade chans efter chans och det var Viktor Wedlin som räddade FBC i denna perioden.

 

 

 

Två snabba mål från ett pånyttfött Lerum i början av tredje gav det andrum som hemmapubliken behövde. Lite kvickare ben, lite snabbare passningsspel och lite mer jävlaranamma och vips var det 5-2. Målen gjordes av Rickard Westman och Vidar Tirén. Defensivt var det dock fortfarande lite stående på hälarna och då fick Backadalen prickskjuta in 5-3 i sjunde minuten. Backadalen var inte utan chanser men FBC lyckades reda ut det hela och öka på ledningen och slutresultatet till 7-3 innan slutsignalen ljöd. Vi får hoppas det var en slowstarting vårsäsong för på lördag är det serieledande Östra som väntar på bortaplan och de vill med all säkerhet ha revansch för förlusten senast mot Lerum.

Matchstatistik